Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум По пътя към щастието: Как кокос променя живота на една жена

По пътя към щастието: Как кокос променя живота на една жена

По пътя към щастието: Как кокос променя живота на една жена - изображение

Добротата, състраданието и искреността са качествата, които хората ценят и продължават да зачитат в себе си и в другите. За съжаление има и такива, които имат различни морални ценности. В днешно време е доста трудно човек да се защити от злобата и подигравките. Важно е да запомните следното: дори и най-лошата ситуация може да е за добро.

Анна Кирянова разказва пред Bright Side една трогателна история, която доказва, че чудесата съществуват - дори ако сте престанали да вярвате в тях.

Как един кокос променя живота на една жена? Разберете с нас!

Компания прави корпоративно събитие по случай коледните празници. Всеки служител получава подарък - Дядо Коледа взема подаръци от чувала и ги раздава - чайник, слушалки и всякакви други предмети. Но един служител, Вера, получава кокос. Нарочно.

Вера е слаба, мила жена, на 43 години - малко романтична и много работлива. Хората й се присмиват затова, което е. И решават да и скроят номер на фирменото парти – присмиват и се, подарявайки и "безполезен кокос" (като самата нея).

подигравателни погледи

Колегите й са пияни, започват да и се присмиват, докато Вера притиска кокоса в гърдите си. Нейна колежка саркастично заявява, че Вера "най-накрая има някой, за когото да се грижи".

Жената си тръгва от събитието, прибира се у дома със странния подарък, плачейки като малко момиче. Тя върви по тъмна улица с кокосовия орех в ръцете си и плаче горчиво за празнотата в живота си нея никой не я чака у дома. 

Когато най-накрая се прибира, до нея се приближава мъж, който живее в същата сграда. Той поздравява Вера и я пита какво държи. Вера тъжно обяснява, че е кокосов орех - вечерята й, но тя не знае как да го отвори. 

Съседът и предлага да и помогне да счупи кокосовия орех с тухла в зоната на строежа, която се намира точно до сградата им. Той предлага да отидат там и да опитат.

Все още потисната от партито, Вера последва съседа си. Те опитват, но без успех. Затова продължават да хвърлят тухли, докато Вера случайно не уцелва една право в крака на съседа си. Между другото, името му беше Виктор. След това Виктор се отказва. Казва, че има пистолет на работното си място и, че ще го донесе на следващия ден, за да се опитат да "отстрелят" кокоса. Той се учудва, че не може да се справи, тъй като и преди това го е правил без проблем. 

След това отиват в апартамента на Виктор, който накуцва от удара с тухла. Там се опитват да разрежат ореха с нож, а след това с чук. Те всъщност наистина си прекарваха добре и се забавляваха.

След това Вера прави макарони за вечеря, докато Виктор все още се опитва да "осакати" ореха. Когато приключват с яденето, започват отново опити за справяне с костеливия кокосов орех. Те се смеят, спорят, и си разказват истории от детството.

И в този момент те осъзнават, че са създадени един за друг - чувстват се толкова добре заедно.

Те празнуват последвалата Нова година заедно и всички следващи празници. И винаги си купуват кокос, в деня, в който са се запознали.

Вера решава да напусне работата си и да отвори собствена сватбена агенция. По време на сватбите, които организира, тя винаги се грижи, хората да не са разстроени и да се чувстват комфортно, както й никой да не е неудовлетворен или обиден – както е била тя с кокосовия орех., например.

Но дори кокосът може да бъде пълен с изненади. В историята на Вера той е символ на щастие, любов и просперитет. Истинско чудо, нали?

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижи