Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции От брашно в лицето до прогнози за бъдещето: рождените дни на хората по света

От брашно в лицето до прогнози за бъдещето: рождените дни на хората по света

От брашно в лицето до прогнози за бъдещето: рождените дни на хората по света - изображение

Рождените дни. Или ги обичаме или ги мразим. Те са факт, независимо дали ни харесват или не. Тези празници обикновено са изпълнени с вълнение и забавление, но в зависимост от страната, в която се намирате рожденият ден може да протече по различен начин. От брашно в лицето до прогнози за бъдещето има много начини, по които хората, особено децата, празнуват този важен ден.

рожден ден

Индия

В Индия децата носят нови дрехи на рождения си ден! Сутрин те стават и се обличат в тях, а по-късно получават специално ястие. Децата също показват на родителите си признаци на уважение, като докосват краката си. 

В Индия се организира т.нар "церемония на ориза", която се провежда, когато малките са на 7-8 месеца. С нея се отбелязва официалното захранване - първата хапка ориз, която малкото изяжда. След това детето трябва да избере един от предметите, които са пред него. Те са разнообразни – книги, пари, химикал.

рожден ден

Китай

В Китай подобна традиция е известна като "Zhuazhou". За първия си рожден ден детето избира от играчки и подаръци, които ще определят неговия път в бъдеще. След тази церемония се сервира ястие, известно като "дълголетна юфка".  В Корея се провежда същата традиция, в която бебето е облечено в традиционно облекло за първия си рожден ден, който се нарича "doljanchi".

САЩ

"Омажи се с торта и яж" е сравнително нова тенденция, а родителите в САЩ (и някои в Обединеното кралство) го правят. На първия или втория рожден ден малкото се наслаждава на тортата, докато се омазва с нея и и яде.

Мексико

В Мексико не само децата, но и възрастните трябва да се омажат с торта в лицето си, което е особено смешно за присъстващите.

Норвегия

Норвежците традиционно ядат шоколадова торта на рождените си дни. Ученициър пък избират човек от клас и танцуват с него.

Германия

За рождения ден германските деца получават подаръци и духат торта със свещички. Учениците не трябва да пишат никакви домашни работи или задачи. Доста яко, нали? Е, за възрастните е малко по-различно. Оказва се, че ако сте човек над 30 години, който все още е необвързан, той трябва да почисти стълбището на градската зала, докато приятелите му хвърлят боклук върху него. По този начин всеки ще знае, че нямате приятелка.

Виетнам

Виетнамските деца и възрастни празнуват своите рождени дни в един ден от годината - независимо от деня, в който са родени. Този ден се нарича Tet и е известен като началото на Новата година. Децата получават пари от родителите си в този ден.

Ямайка

Хората в Ямайка имат уникално чувство за хумор. Те хвърлят шепа брашно на момче или момиче, което има рожден ден. Също така се смята за лош късмет да се ожените на рождения си ден.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: bustle.com; huffingtonpost.com

Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки