Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Отправете се на пътешествие до Зимен Хребет, Черния замък и Кралски чертог

Отправете се на пътешествие до Зимен Хребет, Черния замък и Кралски чертог

Отправете се на пътешествие до Зимен Хребет, Черния замък и Кралски чертог - изображение

Всички сме в очакване на финалния сезон на епичната сага "Игра на тронове". Феновете на Вестерос скоро ще могат да посетят реалните места, където е заснет сериалът. HBO обяви плановете си да превърне няколко локации от епичната сага в Северна Ирландия в туристически атракции.

Пригответе се да посетите Зимен хребет, Черният замък и Кралски чертог. Освен тези места посетителите ще видят експонати на костюми, материали и други реквизити, които са снимани във филма.

"HBO е развълнувана да отпразнува работата на творческия екип и екипът на" Игра на троновете ", като запази тези места и покани феновете да посетят Северна Ирландия и да изследват лично Вестерос", споделя Джеф Питърс, вицепрезидент на HBO за лицензиране и търговия на дребно. "Възможността да отпразнуваме централната роля на Северна Ирландия в живота и наследството на шоуто и да споделим неговата култура, красота и топлина също е огромно вдъхновение за тези проекти", допълват от екипа на сериала.

Телевизионният канал си партнира с агенцията по туризма на Северна Ирландия Tourism NI. Изпълнителният й директор Джон Макгрилън определя бъдещата Game of Thrones атракция като "пълна промяна" за туристическата индустрия в страната.

"Планираната атракция в Северна Ирландия ще бъде "по мащаб и обсег, по-голяма от всичко, което обществеността някога е виждала", казват от HBO, обещавайки на феновете невероятната възможност първи да стъпят на някои от най-емблематичните места в сериала.

"Докато феновете се наслаждават на зашеметяващите ландшафти, бреговете и планините от сериала, ние сме развълнувани, че сега ще имат възможност напълно да се потопят в очарованието на Северна Ирландия и света на Вестерос", споделят от екипа.

Феновете ще имат достъп до туристическите локации след излъчването на финалния епизод от епохалната сага, вдъхновена от романите на Джордж Мартин.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: variety.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл