Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Нова мода: Елхи, обърнати надолу, са хит в интернет

Нова мода: Елхи, обърнати надолу, са хит в интернет

Нова мода: Елхи, обърнати надолу, са хит в интернет - изображение

Вълненията и емоциите покрай наближаването на коледните празници засилва креативността на хората по цял свят. В социалните мрежи потребителите не спират да споделят снимки на коледни елхи, но обърнати надолу. Странно, но факт!

обърната елха

Оказва се, че в редица сайтове се предлагат за продажба изкуствени коледни елхи, които са поставени да висят "с главата надолу". Цените започват от 1000 долара.

Е, може да бъдете изненадани да разберете, че обърнатото коледно дърво е една от най-горещите модни тенденции за предстоящия зимен сезон. Но истината е, че този ефект не е толкова нов.

обърната елха

Специалистите споделят, че поставянето на елхите с върха надолу, провесени от тавана, съществува от векове сред някои от славянските народи – Полша, Словакия и Украйна. Те изобразявали дървото в райската градина и са били декорирани с цветя и лакомства, които символизирали изобилие. През онези времена често са се поставяли над коледната трапеза и са имали едно огромно предимство пред традиционните – децата не са можели да достигнат до украсата и така тя се запазва за по-дълго време. Стопаните на домашни любимци също ще имат преимущества, ако изберат подобен модел елха – животните няма да се състезават наоколо и да изпочупят коледните играчки и лампички.

обърната елха

Немският дизайнер Карл Лагерфелд украси обърната елха, която се намира във фоайето на лондонския хотел Claridge's.

Традицията дръвчетата да се провесват от тавана с главата надолу датира още от Средновековието, когато европейците правят това в чест на Светата Троица. Но днес върхът им сочи към небето (Рая), а някои хора смятат, че обръщането е богохулство и светотатство. 

И все пак в наши дни голяма част от хората не одобряват тази тенденция, наричайки я "лудост или нелепица".

източник: dailymail.co.uk; thespruce.com

снимки: venusvilla.info

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитно