Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Метро: Старият състезателен кон, който спаси живота си, като се научи да рисува

Метро: Старият състезателен кон, който спаси живота си, като се научи да рисува

Метро: Старият състезателен кон, който спаси живота си, като се научи да рисува - изображение

Живописта е изкуство, към което мнозина се обръщат, за да се освободят от много здравословни проблеми и да се отпуснат. Бившият състезателен кон, Метро, също е спасен от приспиване, научавайки се да рисува. Невероятно е това, което изкуството може да прави, не само за хората, но и за животните. Нека разгледаме по-подробно тази интересна история ...

Някога Метро е един от най-известните състезателни коне. Той е победител в 8 състезания и печели на собственика си около 300 000 долара.

В последствие обаче 14-годишният кон трябва да напусне състезанията, поради дискомфорт в коляното. Състоянието му е толкова сериозно, че се стига до решението, че Метро трябва да бъде приспан. Новият собственик на коня, Рон, който е бивш художник, отказва да направи това и връчва четката на своя нов любимец.

Рон иска да купи кон за жена си и така попада на Метро. В онзи момент той не съзнава важността на дискомфорта за животното. След дълго следене на здравословното му състояние, ветеринарният лекар предлага Метро да бъде приспан. Вместо това Рон го обучава да държи четка. Така двамата започват да рисуват заедно и животът им се променя напълно.

"Рисунките на Метро не са като тези на хората, защото Метро не мисли за това, което прави" - казва Рон за картините на своя талантлив колега. Мястото, където Метро държи четката, е сляпата точка на конете. Ето защо той не може да види какво прави, но му харесва чувството да удря платното с четка.

Похватът за рисуване на Метро наподобява този на художника Джаксън Полок, известен с техниката си на пръскане и капене.

Продажбите вървят много добре.

Първоначално доходът отива само за лечение на Метро, а в последствие за благотворителна организация, която позволява на старите коне да бъдат преквалифицирани. Рон и Метро даряват общо 25 000 долара, които помагат за преквалификацията на около 50-60 коня.

Страхотна история, нали?

Източник:onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортХрани и ястияСпорт и туризъмНовиниАлт. медицина