Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Майка пести хиляди, като пазарува само в магазини за втора употреба

Майка пести хиляди, като пазарува само в магазини за втора употреба

Майка пести хиляди, като пазарува само в магазини за втора употреба - изображение

Хана Клоуз е на 36 години и е една от най-успешните журналистки в Бризбейн, Австралия. Като всички жени, тя обича да ходи на шопинг постоянно. С едно малко изключение – вместо по моловете, Хана може да бъде забелязана да рови дрехи в магазините за втора употреба. Тя не се притеснява от това, а споделя, че обожава тази тръпка, като я сравнява с търсенето на истински лов на съкровища.
"Никога не плащам повече от 5 долара за дреха. Единственото ново, което купувам, е бельо за семейството ми", отсича тя.

Хана

Благодарение на хобито си Хана има в спестовната си касичка повече от 300 000 долара. Находчивата журналистка успява да изплати ипотеката на къщата си, както и да дарява средства на благотворителни организации. И най-важното – да пътува по света. През последните няколко години, заедно със семейството си, тя пътешества из Франция, Италия Тайланд, Бали и др. Докато се разхожда в тези страни, дамата не пропуска да направи и един тур по любимите си магазини втора употреба.

Хана

„Имам очарователни ретро аксесоари и всякакви малки модни съкровища, които събирам от цялото земно кълбо“, разкрива Клоуз.
Манията по този тип пазаруване журналистката наследява от нейните „луди и пестеливи родители“.
„Спомням си, че когато бях малка, майка ми и баща ми събираха предмети от боклука. Голяма част от вещите миришеха ужасно и изпитвах срам. Не исках никой да знае, че живея в къща с използвани мебели", разкрива Хана. Начинът й на мислене се променя, когато семейството й купува от разпродажба маса за 1 долар.

„Баща ми я реставрира и тя стана страхотна. До ден днешен те все още се хранят на нея“, разкрива Хана.

Хана и нейната дъщеря

По време на покупки Холи взема и малката си дъщеря Джоузи, която уверено върви по стъпките на майка си. Момиченцето вече има колекция от кукли втора употреба.

Съпругът на журналистката не е сред любителите на този тип пазаруване. По професия той е инженер и такъв практичен начин на живот го дразни в определени моменти.
"Дан е много търпелив, но винаги ми налага определен бюджет", казва Клоуз.


Хана

Голяма част от мебелите и предметите в дома на Хана също са втора употреба.

"Притежавам луксозна колекция от лампи, огледала със златни рамки и персийски килими. Дори прости и малки предмети, като отварачка за консерви и чашата, в която си пия сутрешното кафе, са купувани на старо", споделя Хана.

Вижте историята на журналистката Мишел МакГаг и как тя пести пари ТУК

източник: dailymail.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижи