Начало Лайфстайл За свободното време Астрология и Нумерология Лошата слава на числото 13 е опровергана от нумерологията

Лошата слава на числото 13 е опровергана от нумерологията

Лошата слава на числото 13 е опровергана от нумерологията - изображение

Трябва да благодарим на Библията, рицарите тамплиери и Уол Стрийт за печалната слава на датата петък 13-ти. Разбира се, самото число 13 се възприема от много като причинител на нещастие. Някои спекулират, че лошата репутация произлиза от Законника на Хамурапи, Библията или други древни текстове. Според изучаващите паранауката нумерология, занимаваща се с духовната и мистична същност на числата, 13 не носи негативното значение, което му е определено от редица религиозни дисциплини.

Числа

Нумерологът Фелиша Бендър обяснява, че някои числа могат да бъдат определени като късметлийски, докато други не чак толкова. Това не означава, че те неизменно носят нещастие, а по-скоро изискват повече усилие и упоритост. Пример за такива числа са 4 и 8.

Детелина - символ на късметБазовото число на 13, което се получава, когато се съберат първата и втората цифра, е 4 (1 + 3 = 4). Така че дори и да не е злощастно, то не е напълно благоприятно. Според нумеролога Шарита Стар нищо не е негативно, освен ако не го приемем като такова. Наличието на числото 13 обикновено е знак за трудоемки начинания, завършеност и предстоящи промени. Стар смята, че хората се страхуват от евентуалното му негативно въздействие поради неочакваните и непредвидими обрати, които предвещава.

Фелиша Бендър е на мнението, че противопоставянето на промяната усложнява ситуацията. Според нумеролога е добре хората да внимават за наближаващи обрати на 13-тия ден от месеца и да се опитат да приемат евентуалните трансформации, които могат да настъпят.

Бендър добавя, че числото предполага добра дисциплина и упоритост, защото е възможно дори и незначителните начинания да изглеждат по-трудоемки от обикновено. Нумерологът съветва да не се избягва датата 13-ти заради суеверия, а при настъпване на неприятни моменти да се подходи с решителност и усърдие.

Независимо дали вярвате или не в силата на числото с лоша слава, Шарита Стар уверява, че светът няма да свърши на петък 13-ти. Нумерологът съветва да не се страхувате, а да излезете и да се наслаждавате на живота си, независимо от деня от месеца.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: refinery29.com
Снимки: pixabay.com; unsplash.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитноЗдравни съвети