Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Леден хотел отвори врати в Швеция

Леден хотел отвори врати в Швеция

Леден хотел отвори врати в Швеция - изображение

В разгара на зимния салон шведският Icehotel отново отвори врати. Мястото разполага с 15 апартамента и 29-атата постройка, която се изгражда през годините.

Леденият хотел се построява всяка година от 1989 година насам, а локацията му е село Юкасяври – 200 км на север от Арктическия кръг.

леден хотел

Близо 30 000 кубически метра смес от сняг и лед са необходими на дизайнери и художници да издигнат ледената постройка.

В хотела се помещава и специална зала за церемонии и основна зала, за изграждането, на която са необходими 1000 ръчно полирани ледени кристали.

леден хотел

Забавленията и атракциите в района са разнообразни – зимно бягане, арктическа йога, скандинавски ски и специална сауна, в която етеричните масла се смесват с вода за производството на ароматна пара. За тези, които се притесняват дали ще могат да оцелеят в този арктически студ са организирани специални семинари по темата.

леден хотел

Общо 35 стаи се помещават в хотела. Те са създадени от 36 художници от 17 страни в света и са много разнообразни и тематични – стаи с Ледената кралица, Кинг Конг, гигантски охлюви, облаци от лед.
Ако искате да отседнете в този зимен рай няма да ви излезе евтино. За една нощ цената на стаята достига до 500 долара, но нима това екстремно изживяване не си заслужава?

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: edition.cnn.com

 

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория