Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Къща от шоколад: Да, тя съществува!

Къща от шоколад: Да, тя съществува!

Къща от шоколад: Да, тя съществува! - изображение

Популярно мнение: Шоколадът е едно от най-великите неща, правени някога на тази планета. По същество той е винаги актуален за всякакви случаи. 

Имали сте лош ден? Хапнете си малко шоколад за успокоение. Нуждаете се от затопляне през зимата? Хубава гореща чаша какао ще ви доведе до пълна релаксация.

шоколадова къща

Има много хора, които наистина твърдят, че обичат шоколада повече от много други неща в света, но мислите ли, че те го обичат достатъчно, за да живеят в него?

Ако домът е сладък, тогава къща, построена изцяло от шоколад, ще бъде по-сладка, ако не и най-сладката! И можете да изпробвате тази теория за себе си, като резервирате една нощ в истинска шоколадова къща.

Построена от френския шоколаден скулптор Жан-Люк Делклузо и сина му, вилата от 18 квадратни метра е направена от 1,5 тона шоколад и всичко от стените и покрива до езерото за патици е направено от шоколад. Абсолютна мечта за мнозина?

къща от шоколад

"Никога не съм мислел, че ще построя шоколадова къща за големи хора. Много съм щастлив да споделя страстта си към шоколада и се надявам, че пътуващите ще се насладят на престоя тук на едно уникално и вкусно място", споделя Делклузо.

Делклузо

Шоколадовата къща се намира в град Севр, на половин час от Париж. Единствените мебели вътре,които не са направени от шоколад, са леглата, вратите и масата на открито, защото нека бъдем реалисти - не искате тези съществени неща да бъдат направени от нещо, което може да се счупи във всеки един момент.

Всеки, който нощува в шоколадовата вила, ще може да участва в майсторски клас със самия създател и да приготви малка къщичка по подобие на голямата, която да занесе като сувенир у дома. 

къща от шоколад

Има и още изненади, а всеки гост ще има повече от достатъчно шоколад, за да яде. Декоративните елементи като книги, полилеи и свещи също могат да се похапват, но все пак си има правила, които трябва да се спазват.

Така че, ако искате да прекарате една нощ като Хензел и Гретел (без злата вещица) и да заспите в шоколадовата вила, побързайте да я резервирате. Нощувката е само 50 евро.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: lonelyplanet.com; joyscribe.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съветиРецептиХрани и ястияХранене при...ВидеоЛеченияАлт. медицинаСпортДиетиБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители