Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Компания пусна на пазара плюшени играчки, посветени на венерическите заболявания

Компания пусна на пазара плюшени играчки, посветени на венерическите заболявания

Компания пусна на пазара плюшени играчки, посветени на венерическите заболявания - изображение

Когато чуете следните думи – сърбеж, възпаление и подутини се сещате за симптомите на заболявания, които се предават по полов път.

Една фирма за детски играчки обаче превръща тези симптоми в "очарователна" и "пухкава" линия плюшени играчки, посветена на венерическите заболявания. 

Ярко жълтият херпес и розовият сифилис са малка част от играчките, които вече се продават на пазара. От компанията производител вярват, че тази "пухкава" линия ще помогне на малчуганите да научат повече за болестите "по интересен и нестандартен начин".

собственик на компанията

Собственикът на компанията я основава през 2002 година с една единствена цел – да помогне на своите деца да разберат колко е важно да се мият ръцете. 

Плюшените играчки се продават с информативна карта, в която са поместени факти за конкретното заболяване. Всяка една от животинките струва около 8 долара, а в социалните мрежи потребителите не спират да публикуват снимки от целия свят на своите плюшени приятели.

плюшени играчки

Създателите споделят, че играчките са предназначени за гаджета, приятел, дете, ученик и като цяло за хора със "здравословно чувство за хумор".

Макар че те биха били страхотен подарък за всеки, който носи на майтап, експертите споделят, че играчките вероятно няма да бъдат много полезни в образователната среда.

От 2015 до 2016 г. има 18,5% увеличение на гонорея, 17,6%  на сифилис и 4,7% на хламидии.

"Образователните играчки биха могли да се използват от тийнейджъри или от по-млади, но те не притежават много образователна стойност сами по себе си. Стойността идва от това как един педагог може да ги използва. Едно е сигурно - те със сигурност не причиняват никаква вреда", заключват те.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Снимки: stamfordadvocate.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиНовиниАлт. медицинаЛайфстайлЗаведенияСпециалистиЛюбопитноИсторияБотаника