Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Как се промени детството през последните две десетилетия

Как се промени детството през последните две десетилетия

Как се промени детството през последните две десетилетия - изображение

Хората казват, че времето лети и това със сигурност е така ако съдим по това как сме се обличали преди и сега. Технологиите са се развили страшно много, а детството по нищо не може да се сравни с това отпреди две десетилетия. Все по-често ставаме свидетели, на разговори, в които се сравнява детството преди и сега. За моментите, в които малките нямаха смартфони, таблети, спинъри – всички тези джаджи бяха чужди за тях. Сега дори едно дете на петгодишна възраст знае как да отвори смартфон и да го заключи.

Следващите илюстрации показват ярката разлика в детството на по-младото и по-съвременното поколение. Със сигурност ще изпитате чувство на носталгия.

Игри

игри

Децата преди няколко десетилетия играеха на криеница, на ластик, както и практикуваха различни видове спорт. Те се радваха да рисуват с тебешири и можеха да импровизират и създават нови игри с малкия набор от неща, които притежават. В сравнение с това днешните деца притежават конзоли за игри от четвърто поколение, към които буквално се пристрастяват. 

Наказания

наказание

В онези дни родителите наказваха детето, като го караха да пише, да чете книга или да стои за неопределено време в ъгъла на стаята. Днес най-голямото наказание е родителите да му ограничат достъпа до интернета или да му отнемат телефона за седмица. 

Училищна дейност

училище

В детството децата с вълнение разказваха как са получили шестици в училище, в какви състезания са участвали и какво са научили в училище. Те бяха щастливи и развълнувани да споделят учебните си постижения. Днес, ако родител попита детето си как е преминал денят в училище, малчуганът няма да споменава оценки или какво е научил, а ще разкаже за някое клипче в социалната мрежа или за новата песен на Криско.

Комуникация

комуникация

Децата на 90-те създаваха устройства за комуникация, като на въже поставяха пластмасова чаша, за да имитират разговори на дълги разстояния. В днешно време има няколко възможности на дете да се свърже с приятели, било то телефонни съобщения, социални медии или други онлайн платформи.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: tapoos.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноОбразованиеСоциални грижиНовини