Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как изглеждат днешните жени на 30 години

Как изглеждат днешните жени на 30 години

Как изглеждат днешните жени на 30 години - изображение

Учените са доказали, че "средната възраст" започва на 35 години, така че ако сте само на 30, официално сте млади. Ние решихме да научим повече за тайните на възрастта и искаме да разберем защо съвременните жени са толкова различни от дамите от миналото.

Те разбират възрастта по различен начин

Днешните 30-годишни момичета постоянно чуват, че една дама спира да е красива, когато навърши 30 години – това е краят на щастието и забавлението. Но стереотипите се променят и сега разбираме, че 30-годишната възраст е велика! Към днешна дата не се прокрадват подобни мисли и се чувстваме млади, което оказва положителен ефект и върху външния вид.

Те имат свобода на избор

В миналото, когато една жена е на 25 години, тя спира да носи ярки дрехи, къси поли и други цветни дрехи, защото си мисли, че е твърде стара. Днешните дами носят все повече светли дрехи, скъсани дънки, боядисват косата си в различни нюанси, имат пиърсинг и всичко друго, което искат. Такъв стил им помага да изглеждат свежи и младолики.

Те имат различно отношение към козметиката

Преди изборът на козметика е бил ограничен. Но през последните 15 години ситуацията се промени драстично и огромното количество козметични продукти промени отношението към цялостната грижа за тялото. Днес много жени се гримират всеки ден, дори и да нямат основателна причина затова. Ето защо модерните жени изглеждат по-привлекателни и неотразими.

Те са финансово стабилни

Съвременните 30-годишни жени имат огромни познания за козметиката и грижата за кожата, което оказва положително въздействие върху външния им вид.

На тази възраст, те имат свой собствен стабилен доход, магазините предлагат широк спектър от възможности, навсякъде има фитнес зали, а доверието позволява на жените да харчат пари за собствено удовлетворение. По този начин се създава един навик за грижа за външния вид, с който предишните поколения не са разполагали.

Собствен стил

Пазаруването днес е едно удоволствие в моловете или онлайн.

Огромен избор от продукти ни позволява да експериментираме и да търсим нашия личен стил, да комбинираме дрехите си по интересен начин.

Вътрешна хармония и доверие

Социалните стереотипи оказват огромно влияние върху житейските цели на жените. Предишните поколения са имали само една цел: да имат семейство. Малцина жени мечтаеха за кариера, а в миналото е имало много по-малко възможности за жените. Днес, на 30-годишна възраст, жените вече имат образование, кариера и повече цели, които трябва да постигнат в живота си, отколкото преди. И цялото им самочувствие ги прави по-привлекателни.

Те са по-отговорни за здравето си

В миналото медицината е била труднодостъпна. Днес е лесно посещението при лекар в удобен ден. Има и много частни клиники, които осигуряват висококачествено медицинско лечение.

Те уважават себе си и могат да се издържат сами

В миналото всички жени уважават мнението на по-възрастните от тях. Така че, ако някой, който е по-възрастен от теб, ти е казал нещо, най-вероятно ще се срамуваш и самочувствието ти ще бъде разтърсено. Днес тези социални стереотипи се променят и знаем, че не всички по-възрастни хора са непременно по-умни от нас. Така че приемаме техните мнения по-критично. Ние уважаваме себе си, нашите мнения и нашите тела повече. Този вид отношение прави чудеса за нашия външен вид.

Те знаят колко е важно да се пие достатъчно вода

Само преди няколко десетилетия дори не знаехме колко важно е да се пие чиста вода. Пиехме само чай. Сега, всяка възрастна жена знае, че ако тя не придобие навик да пие вода в детска възраст, много е трудно да се случи в по-горна възраст. До 30-годишна възраст е много важно да се пие достатъчно вода - кожата става по-хидратирана.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиИсторияЗдравни съветиПсихологияСпортСоциални грижиНовиниХранене при...ПатологияАлт. медицинаТестовеФизиологияОрганизацииАнкетиДиетиКлинични пътекиРецептиНормативни актовеЛеченияСпециалистиБотаника