Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Как да използвате Фън Шуй в дома си, за да се радвате на по-добро здраве?

Как да използвате Фън Шуй в дома си, за да се радвате на по-добро здраве?

Как да използвате Фън Шуй в дома си, за да се радвате на по-добро здраве? - изображение

Когато искате да приложите принципите на Фън Шуй във вашия дом, първото, с което трябва да се съобразите, е как да го направите така, че да влияе благоприятно върху вашето здраве. Увеличаването на нивата на енергия във вашето жилище, ще ви помогне да бъдете здрави, независимо дали в момента страдате от конкретни здравни усложнения или пък не.

Прилагането на Фън Шуй за здраве винаги трябва да бъде приоритет, като е необходимо да създадете енергийна среда, която наистина работи за вас. Ако пропуснете основните фън шуй стъпки, преминаването на следващите, по-дълбоки нива може и да се окаже безсмислено.

Също както прилагането на качествен грим няма да помогне на кожата ви да изглежда здрава и красива в дългосрочен план, ако не я почиствате редовно и не полагате необходимите грижи за нея.

За да създадете добра фън шуй основа за здравословен дом, трябва да започнете с основните стъпки, които са свързани именно с вашето здраве.

Свеж и качествен въздух

Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но повечето от нас често пренебрегват свежия и чист въздух, който е на първо място в списъка със здравни фън шуй приоритети.

Използвайте фън шуй растения за пречистване на въздуха, отваряйте често прозорците, за да проветрите помещенията у дома, използвайте етерични масла за пречистване на въздуха, въздушни пречистватели и други. Направете всичко, което е необходимо, за да внесете свежия въздух във вашия дом!

Редовното дишане на чист и свеж въздух е фън шуй основа за вашето здраве и благополучие.

Достатъчно естествена светлина

Това не изключва интелигентното вътрешно осветление у дома! Фокусирайки се върху качеството на светлината, много бързо ще усетите промяна в своето здраве и благосъстояние. Светлината е нашата номер 1 хранителна добавка, така че проявете мъдрост и дайте на тялото си достатъчно количество от нея.

Тук се включва и мъдрото използване на фън шуй цветовете, тъй като те също са източник на светлина.

Свободно пространство

Отново не е лесно да се изпълни, но е от изключително важно значение. Бъдете сигурни, че размерът на вятърните чимове, добрите фън шуй цветове или фън шуй растенията няма да ви предпазят от ниската и депресираща енергия, създадена от бъркотията у дома. Просто трябва да се справите с нея, тъй като тя постоянно отнема от вашата енергия.

След като вече сте спазили тези три основни стъпки за по-добро здраве, можете да започнете с приложението на по-конкретни фън шуй принципи, като тучни зелени растения /фън шуй елемент - дърво/ или водна функция /фън шуй елемент - вода/ в източната област на пространството в дома ви.

Ако нямате възможност да отглеждате растения в дома си или да поставите водна функция, бихте могли да внесете енергията на необходимите елементи, използвайки подходящите фън шуй цветове - зелен или кафяв за дърво и син или черен за вода. Другият вариант е да закачите на стената снимка или картина на някакъв водоем /река, море, езеро и т.н./ или на буйна зеленина.

Също така не забравяйте да позиционирате леглото и бюрото си, спазвайки законите на Фън Шуй, за да се радвате на пълноценен сън и да сте заредени с ползотворна енергия, докато работите.

Във Фън Шуй, гледката, която първо ви се разкрива пред погледа, влизайки от входната врата или отваряйки очи от леглото, е изключително важна. Може и да ви звучи като незначителна подробност, но тя управлява енергията на тялото ви през целия ден.

И не на последно място - отнасяйте се с уважение към тялото си и го заредете с енергията на красотата и радостта. Това неизбежно ще привлече добро здраве и благополучие към дома ви.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиНормативни актовеАлт. медицинаРецептиСнимкиНовиниИсторияСоциални грижиАнкетиОрганизацииДиетиПсихологияХранене при...СпортЗаведенияТестовеЛеченияФизиологияИнтервютаОткритияОбразованиеПроизводителиКлинични пътекиБотаника