Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Какво разкрива цветът на облеклото за вашия характер – част 2

Какво разкрива цветът на облеклото за вашия характер – част 2

Какво разкрива цветът на облеклото за вашия характер – част 2 - изображение

Дейвид Зила е стилист и автор на книгата "Оцвети твоя стил". В нея той пише: „Ако гардеробът ви изобилства от дрехи в различни цветове, винаги преобладава един, който ви е по-любим, защото се чувствате удобно и уверени, когато носите дреха с него. Точно това е и цветът, който разкрива вашия характер.

Представяме ви 11 цвята на облеклото, които разкриват каква личност сте. Кой е вашият любим?

Червен

дама в червено

Червеното е цветът на страстта и силата. Той определено впечатлява околните. Независимо в кой от нюансите на червеното сте облечени, повярвайте ни, няма да остане незабелязани.

Скорошни изследвания установяват, че представителите на мъжкия пол са по-привлечени от дамите, облечени в червено. Ако заложите на този цвят, вие сте ярки личности, лесно възбудими и склонни към пристрастеност.

Жълто

дама в жълто

Жълтото е нюансът на щастието, слънцето и смеха. Според изследвания този слънчев цвят увеличава производството на серотонин в мозъка, ускорява метаболизма и повдига настроението сред околните. Жълтият цвят повишава концентрацията и вниманието. Поради тази причина той е предпочитан от рекламните агенции, които го използват за билбордове, рекламни сайтове, пътни знаци. Привържениците на жълтото са творчески хора, мечтатели, авантюристи.


Бяло

дама в бяло

Бялото е символ на свободата, чистотата, невинността. Когато дадена личност навлиза в нов етап в живота си, тя залага на този свят. Това е цветът на надеждните и организирани хора, които обожават свободата и гледат оптимистично на живота, се стремят към съвършенство. Белият цвят се носи от различни типове личности. Той е неутрален и рядко отблъсква околните.

Розово

дама в розово

Светлорозовият цвят е цветът на момичетата флиртаджийки. Все пак той присъства и в детските гардероби и куклите Барби са облечени с рокли в такова обагряне. Розовото се смята за топъл цвят и е едно от най-мощните успокоителни. В някои затвори стените са боядисани в розови нюанси, за да се намалят нивата на агресия.
Това е цветът на романтични оптимистични и самодостатъчни (в добрия смисъл) личности.

Оранжево

дама в оранжево

Тези, които обичат да носят оранжево, са оптимисти, енергични, весели, творчески настроени и се стремят към промяна. Въпреки че са разсеяни в някои случаи, те са и амбициозни и предпазливи.

Сиво

Раян Гослинг

Сивото е цветът на баланса – не е нито тъмно, нито светло. Ако в гардероба на дадена личност има сиви дрехи, това означава, че този човек не обича да привлича вниманието, а да остане невидим. Нюансите на сивото са символ на спокойствие и зрялост. Много мъже на средна възраст носят сиви костюми, а жените в напреднала възраст - сиви рокли.

Тъй като това е неутрален цвят, много трудно е да се опише човекът, който го предпочита. В повечето случаи това са притеснителни хора, които безропотно се подчиняват на правилата, разумни, леко емоционални и категорични.

Бонус:

Кралица Елизабет II от Великобритания обича всички цветове еднакво и се опитва да носи всеки един от тях. Мнозина вярват, че кралицата променя цветовете в съответствие с настроението си.

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни съветиРецепти