Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Какво разкрива цветът на облеклото за вашия характер – част 1

Какво разкрива цветът на облеклото за вашия характер – част 1

Какво разкрива цветът на облеклото за вашия характер – част 1 - изображение

Дейвид Зила е стилист и автор на книгата "Оцвети твоя стил". В нея той пише: „Ако гардеробът ви изобилства от дрехи в различни цветове, винаги преобладава един, който ви е по-любим, защото се чувствате удобно и уверени, когато носите дреха с него. Точно това е и цветът, който разкрива вашия характер.

Представяме ви 11 цвята на облеклото, които разкриват каква личност сте. Кой е вашият любим?

Черно

дама в черно

"Черното е цвят, който се приема сериозно от околните", споделя модният експерт Карън Халер. Според психологически проучвания се възприема от другите като показател за престиж, сила, сериозност и интелигентност. В редица университети в Европа тогите, които обличат студентите в деня на дипломирането си, са оцветени в черно.

Хората, които предпочитат този цвят в ежедневието си, са амбициозни, целенасочени и чувствителни. Те са емоционални, въпреки че често се опитват да го прикрият. За тях вътрешните качества на човека са от съществено значение.


Кафяво

Кейт Мидълтън

Кафявото е цветът на земята, нюансът, който излъчва сила и стабилност.

Хората, които обичат този цвят, са леко консервативни, уважават по-възрастните и винаги търсят мир, стабилност и сила във всичко. Момиче в кафява рокля или мъж в същия тон създава впечатление за човек, на който може да се разчита.

Синьо

мъж в син костюм

Според психолозите облеклата в сините нюанси са най-подходящи, когато отивате на интервю за работа. Цветът излъчва увереност и сериозност. Редица работни униформи и официални костюми са в този свят и това никак не е случайно.

Учени установяват, че по-тъмните нюанси на синьото имат успокояващ ефект. Околните са склонни да свързват този цвят с интелигентност, доверие, ефективност и спокойствие. Хората, които залагат на синьото в своето ежедневие, са любезни, състрадателни и срамежливи.

Зелено

дамата в зелено

Учени от университета в Амстердам заключват, че зеленият цвят поддържа добро настроение у нас и сред околните. "Предпочитанията към този цвят идват от родството му с природата, което създава усещане за мир и задоволство", разкрива изпълнителният директор на института Пантон. Хората, които се доверяват на зеленота, имат активен социален живот, заможни са, но и грижовни с добро сърце.

Лилаво

дама в лилаво

Лилавото и днес е предпочитан цвят за кралица Елизабет Втора. И няма нищо случайно, защото това е нюансът, който се явява символ на кралските особи и аристокрацията. С него човек демонстрира богатство и лукс, изисканост. И една малка тайна – Клеопатра е обожавала лилавото.

Днес личностите, които носят виолетов цвят, са креативни, обожават изкуството и са големи мечтатели.

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаЗдравни съветиРецепти