Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Извадиха 27 лещи от очите на британка

Извадиха 27 лещи от очите на британка

Извадиха 27 лещи от очите на британка  - изображение

Британка отива на лекар, за да и направят операция за премахване на катаракта. По време на прегледа офталмологът вижда синкава пелена на очната ябълка. След обстоен преглед той заключва, че в двете и очи има 27 лещи, за които жената твърди, че „не е знаела“.

леща

67-годишната пациентка решава да отиде на лекар след като забелязва, че през последните години изпитва дискомфорт, който се изразява в сърбеж в очите. Лекарите заключват, че тя носи лещи за еднократна употреба в течение на 35 години.

лещи

По време на първия преглед лекарят премахва 17 лещи, а при вторичния - останалите 10. Офталмолозите, които приемат жената за отстраняване на катаракта, са шокирани и признават, че никога не са виждали нещо подобно в досегашната си практика.

леща

Плановата операция е отложена поради  двоен риск от развитие на "ендофталмит" - възпалително заболяване на вътреочните кухини.  Две седмици след изваждането на лещите от очите, жената се чувства много по-добре. 

източник: thesun.co.uk

снимка: pixabay.com

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниИсторияАлт. медицинаСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноФизиологияТестовеХранене при...ЛеченияВидеоБотаникаИзследвания