Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Зимна приказка край Ниагарския водопад вследствие на ниските температури

Зимна приказка край Ниагарския водопад вследствие на ниските температури

Зимна приказка край Ниагарския водопад вследствие на ниските температури - изображение

Повече от столетие тълпи от туристи се стичат около Ниагарския водопад, за да наблюдават как водата пада с грохот от високата скала. Но към днешна дата, ако посетите това приказно място, ще станете свидетели на истински спираща дъха зимна приказка.

Заради ниските температури (около -20 градуса), лед покри бреговете около водопада, а местните споделят, че вследствие на сибирските студове е възможно той да замръзне изцяло.

Ниагарски водопад

Огромен брой пътешественици се наслаждават на величествената гледка, а студеното време не ги спира да се разхождат около замръзналите водопади. Вълна от публикации, придружени със снимки, заля социалните мрежи. На много места природната забележителност е обвита в лед и е образувала множество огромни, но оформени ледени фигури, висящи от скалите.

Ниагарски водопад

Замръзването на части от водопада е рядко явление, но не и прецедент. За последен път Ниагарският водопад бе покрит с лед през януари 2014 г., когато живакът стигна до -19 градуса по Целзий. За последен път водата е спирала изцяло преди цели 169 години.
 

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: boredpanda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки