Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Защо кралицата винаги носи дамска чанта?

Защо кралицата винаги носи дамска чанта?

Защо кралицата винаги носи дамска чанта? - изображение

Ако сте гледали репортажи по телевизията за визитите на нейно величество кралица Елизабет II и появата й в обществото, може би сте забелязали, че тя винаги е с дамска чанта, независимо от повода и събитието. Чудили ли сте се защо? Дали е част от етиката, стила или просто като всяка друга жена, кралицата също има слабост към дамски чанти и обувки? Е, сега ще ви разкрием тази мистерия.

Сали Бедел Смит, кралски биограф, споделя, че в чантата на Елизабет винаги можете да намерите огледало, червило, химикал, няколко ментови бонбона и очилата й за четене. В неделя тя също така взима със себе си няколко прилежно сгънати банкноти, които да остави в църквата след църковната служба.

Всъщност дамската чанта на кралицата е не просто аксесоар, а част от таен код: с нейна помощ тя известява служителите, които отговарят за нея, кога иска да напусне дадено събитие.

Ако докато говори с някого, кралицата премести чантата си от едната в другата си ръка, придворните служители разбират, че тя иска да приключи този разговор. Вие вероятно не бихте забелязали този жест или не бихте го приели за нещо специално. Но малко след като кралицата е прехвърлила чантата си в другата си ръка, някой ще се доближи до вас и ще каже нещо от сорта: "Сър, архиепископът на Кентърбъри би желал да говори с вас."

Ако кралицата постави чантата си на масата, това означава, че тя би желала настоящото събитие да приключи в следващите 5 минути.

Ако постави чантата си на земята, нейно величество не изпитва удоволствие от разговора, който води и би желала придворната й дама да й помогне.

Най-драматичният жест от този таен код е завъртането на пръстена й. Това означава, че кралицата иска да бъде "спасена" на минутата.

Е, в Бъкингамския дворец явно са помислили за всичко. Ако някога ви се удаде възможност да си поговорите с кралицата /което не е особено вероятно/ надяваме се, че тя няма да прибегне до никой от тези тайни знаци и би се насладила на компанията ви.

източник: brightside.me

над материала работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно