Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Защо вашата интуиция винаги е права

Защо вашата интуиция винаги е права

Защо вашата интуиция винаги е права - изображение

Всеки ви казва, че трябва да направите нещо, но вие сте убедени, че нещо ви отблъсква. И не го правите. Защо не? Какво ви кара да се откажете? Е, това се нарича усещане интуиция. Хората казват, че интуицията е от съществено значение за вземането на решение. Въпреки многобройните увещавания, че трябва да направите нещо, в главата ви има малък глас, който ви кара да спрете. Какъв е този глас? И трябва ли да му се доверите? Отговорът е "да". Всеки човек има интуиция.

1. Защо трябва да я слушате?

Тя ви казва, че има нещо, което сте пропуснали. Има нещо, за което не сте помислили. Сякаш сте оставили печката включена и не си спомняте. Интуицията ви казва, че нещо не е наред и трябва да си спомните.

2. Науката зад нея

Това усещане съществува от праисторическо време у пещерните хора. Тогава човешкият фронтален лоб все още не е развит. Ето защо прачовеците разчитат на имплицитната си памет, за да оцелеят. От там произлиза и нашата интуиция.

3. Слушайте себе си

Онова интуитивно чувство произлиза от човешкия инстинкт, който се намира в нас, преди още да го знаем. То ни помага да вземаме решения.

4. Щастие и успех

Никой няма да знае какво ви прави щастливи по-добре от вас самите, ако интуицията ви казва, че нещо ще ви направи щастливи, направете го, въпреки това, което другите ви казват. Трябва обаче да запомните, че това усещане обикновено ви дава подсказки за краткосрочен период. Ако вземате дългосрочно решение, трябва да обмисляте добре, въпреки че не трябва да пренебрегвате вътрешното си чувство.

5. Болест

Хората имат тенденция да омаловажават нещата, които се случват с тях физически и да уверяват всички, че са добре. Интуицията ви няма да е съгласна с това отрицание. Ако обаче някой около вас прави това и имате вътрешно чувство, което ви кара да мислите, че това лице всъщност е болно и омаловажава своята болест, това е достатъчно основание да го заведете в болницата. Дори ако всичко е наред, каква е вредата от един прост преглед?

6. Непознати

Нещо, в което хората са добри, е да усещат, когато някой възнамерява да им навреди или не. Ако имате лошо усещане за даден човек, дори непознат, който ви предлага да пийнете нещо заедно, просто стойте далеч от този човек. Може да сте прави, а дори да не сте, просто го играете безопасно, няма нищо лошо в това.

7. Опасност

Човешкият интелект е умен. Той знае какво да не правите и къде да не отидете. Може да започнете да катерите стълба, която е много висока, и по някакъв начин да почувствате, че не можете да се качите по-високо. Оставете на някой друг, който няма такова усещане да го направи вместо вас.

Източник: tapoos.com

Снимка: пак там

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноНовини