Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Зад стените на зоопарка, в който хората са затворени, а животните са пуснати на свобода

Зад стените на зоопарка, в който хората са затворени, а животните са пуснати на свобода

Зад стените на зоопарка, в който хората са затворени, а животните са пуснати на свобода - изображение

Много от нас пазят чудесни спомени от посещенията си в зоологическата градина - красиви птици, очарователни тревопасни животни и страховити хищници, които сте виждали досега само по телевизията. Има хора обаче, които искат да усетят адреналина и да изпитат повече от това просто да видят животните от безопасно разстояние.

зоопарк

В Ранкагуа, Чили, Латинска Америка съществува необичаен зоопарк, в който животните са на свобода, а посетителите са затворени в клетки. Идеята е хората да имат възможност да видят животните в естествената им среда, или казано с по-прости думи, да се изправят лице в лице с хищника.

Посетителите се намират на безопасно разстояние от животните и се разхождат в обекта с автобус в здрава метална клетка, която се явява единствената пречка помежду им.

Хората могат да хранят с парчета прясно месо дивите котки, за да привлекат тяхното внимание. След като хищницете подушат посетителите, не поколебават да скачат по автобусите, да се разхождат по ръба на клетките и да наблюдават "пленниците" с интерес.

зоопарк

Животните са абсолютно свободни и как ще реагират в дадена ситуация не знае никой. Затова, ако някой протяга ръка, за да ги докосне, не трябва да забравя за непредсказуемите им действия.

Посетителите нямат право да хранят животните през клетката, могат само да се снимат с тях и да ги докоснат, но без да подават пръстите си през решетката. А вие? Бихте ли се осмелили?

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайл