Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Забрана: Момче не може да посещава училище, защото помага на онкоболни деца

Забрана: Момче не може да посещава училище, защото помага на онкоболни деца

Забрана: Момче не може да посещава училище, защото помага на онкоболни деца - изображение

Момче на 9 години от Сащ не може да посещава училище, защото иска да помогне на онкоболни деца. До абсурдната ситуация се стига, след като малкият Хабиб решава да не ходи на фризьор, за да може, когато му порасне косата след време да я отреже и дари за направата на перуки.

момче и майка му

Този негов акт на доброта и съпричастност не е приет от неговото училище. Основното становище там е, че дългата коса е в разрез с правилата в институцията. В правилника ясно е обозначено, че "косата на момчетата не трябва да стига до яката на блузата".

момче

Към днешна дата косата на момчето достига до раменете му и той е само на няколко сантиметра от дължината, необходима за даряване.

училищен съд

Ако малчуганът иска да посещава редовно учебното заведение ще му се наложи да си отреже косата, преди да е пораснала толкова, че да може да я дари. Забраната важи само за момчетата. Сестричката на Хабиб посещава същото училище и има право да си пусне косата дълга.

малко момче

„Синът ми ме попита защо сестра му може да има дълга коса, а той не може. Това е дискриминация по полов признак“, споделя майката.

Тя се бори да убеди ръководството на училището да направи изключение и да позволи на детето й да ходи с дълга коса на училище в името на добрата кауза. Тя стартира петиция и за рекордно кратко време има събрани от 2100 подписа.

Момчето е допуснато на територията на училището в началото на седмица само защото е сплело косите си в плитка. Това е нещо като „вратичка“ в правилника, но тя може да бъде само  временно решение.

източник: cbsnews.com

снимки: 13wmaz.com

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиЛайфстайл