Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници

Тортата е един от десертите, които обожаваме. Не минава повод, без да си похапнем от това сладко изкушение. Ако попитате 100 души как да се нареже една торта, 99 от тях вероятно ще я нарежат под формата на триъгълник. Това е твърде често срещана практика и, както е доказано от математиката, не винаги е най-ефективният начин да действате (особено ако планирате да има остатъци).
Ами, ако се окаже, че през цялото време сте живели в заблуда и не сте и подозирали, че режете тортата по грешен начин?
Представете си следната ситуация: Празнувате рождения си ден и случайно се появява неканен гост, точно когато сте нарязали тортата 10 триъгълни парчета, или пък в последния момент трима от приятелите ви няма да успеят да дойдат, а вие вече сте я разрязали на триъгълници? Какво правите в тези случаи?
Има едно просто решение: ето следната техника за рязане на торта, която ще ви помогне и в двата случая.
Австралийският сладкар Катрин Събът публикува видео в Инстаграм, в което реже торта по време на рожден ден на приятел. Интересното в случая е, че хората не са толкова хипнотизирани от десерта, колкото от начина, по който Катрин я реже.
Тя прави хоризонтални разрези в тортата, обръщайки парчето върху дъската за рязане. Оттам тя срязва парчето на ленти (един сантиметър) и създава колони от торта.
Използвайки тази техника, тортата, при която обикновено се сервират от 6 до 8 (когато е била нарязана на триъгълници), може да служи на 30. Разбира се, парчетата са по-малки, но винаги можете да си поискате второ или трето парче.
Тази техника е наблюдавана от почти 1.3 милиона пъти за по-малко от седмица.
Професионалният пекар често я използва по време на сватби, за да разреже огромните торти. Оставяме на вас да прецените дали да режете сладкиша по този начин или не. Само ще ви кажем, че 1 инч е равен на 2.54 см. Така че слагайте престилките и започвайте да изчислявате и да режете.
източник: cosmopolitan.com
по статията работи: Илияна Стоянова
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- За свободното време
- Любопитно и забавно
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
Коментари към Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници