Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници

Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници

Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници - изображение

Тортата е един от десертите, които обожаваме. Не минава повод, без да си похапнем от това сладко изкушение. Ако попитате 100 души как да се нареже една торта, 99 от тях вероятно ще я нарежат под формата на триъгълник. Това е твърде често срещана практика и, както е доказано от математиката, не винаги е най-ефективният начин да действате (особено ако планирате да има остатъци).

Ами, ако се окаже, че през цялото време сте живели в заблуда и не сте и подозирали, че режете тортата по грешен начин?

Представете си следната ситуация: Празнувате рождения си ден и случайно се появява неканен гост, точно когато сте нарязали тортата 10 триъгълни парчета,или пък в последния момент трима от приятелите ви няма да успеят да дойдат, а вие вече сте я нарязали на триъгълници? Какво правите в тези случаи?

Има едно просто решение: ето следната техника за рязане на торта, която ще ви помогне и в двата случая.

торта

Австралийският сладкар Катрин Събът публикува видео в Инстаграм, в което тя реже тортата на рожден ден на приятел. Интересното в случая е, че хората не са толкова хипнотизирани от тортата, колкото от начина, по който Катрин я реже.


Приятелят на съботата прави хоризонтални резени в тортата, преобръщайки плочата с дебелина 1 инч върху дъската за рязане. Оттам тя го срязва на ленти от един сантиметър и създава колони от торта. Използвайки тази техника, тортата, при която обикновено се сервират от 6 до 8 (когато е била нарязана на триъгълници), може да служи на 30. Разбира се, те стават по-малки парчета, но винаги можете да се върнете за секунди. Или трети.
Тази техника е наблюдавана от почти 1.3 милиона пъти за по-малко от седмица.

торта


Признаваме, че тази техника изглежда странно, но истината е, че професионалният пекар често я използва по време на сватби, за да разреже огромните торти. Оставяме на вас да прецените дали да режете сладкиша по този начин или не. Само ще ви кажем, че 1 инч е равен на 2.54 см. Така че слагайте престилките и започвайте да изчислявате и да режете.

източник: cosmopolitan.com

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитно