Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Елизабет Тейлър и подготовката й за червения килим

Елизабет Тейлър и подготовката й за червения килим

Елизабет Тейлър и подготовката й за червения килим - изображение

Добре известната с екстравагантната си колекция от бижута Елизабет Тейлър е жената, поставила високите бляскави стандарти, които съвременните млади и изгряващи звезди се опитват да достигнат.

Преди всяко явяване на официална церемония, актрисата се е подготвяла с няколко специални трика, които гарантирали безупречната й визия. Тим Менделсон, нейният лични асистент, и Франческа Толот, бившата й гримьорка, разказват за предцеремониалната рутина, която извършва Елизабет Тейлър, преди да стъпи на червения килим.

ЕЛИЗАБЕТ ТЕЙЛЪР Е БАЗИРАЛА ЦЯЛОСТНАТА СИ ВИЗИЯ ВЪРХУ БИЖУТАТА, КОИТО ЩЕ НОСИ

Елизабет Тейлър

Винаги е избирала първо бижутата си, а едва след това се е свързвала с някой дизайнер, избран изцяло според настроението й. А това обикновено означавало Диор или Валентино.

Веднъж избрала скъпоценните камъни, тя запознава дизайнера с цвета и желания модел, който да ги подчертае. Процесът на работа обичайно е изисквал между 4 и 6 скици на тоалета. Тим Менделсон споделя, че процеса по изработване на дрехата наистина е допадал на Елизабет.

НЕ ВИНАГИ ОБАЧЕ Е ВЗИМАЛА РОКЛИТЕ СИ ПО ПОРЪЧКА

Елизабет Тейлър

"Тя не беше особено наясно как я възприема модният свят" – споделя Менделсон. Когато Елизабет бива номинирана за "Бътърфийлд 8", тя си е купила рокля Диор за церемонията от магазин в близост до къщата й.

ПРЕДПОЧИТАЛА Е ДА СЕ ГРИМИРА САМА

Елизабет

Менделсон разказва, че Елизабет е обичала сама да се погрижи за грима и кожата си. Затова и предимно тя се е гримирала преди официални събития. Единственото изключение е правила с италианската гримьорка Франческа Толот.

Иконата е отделяла много време, за да хидратира и омекоти кожата си. И особено много се е наслаждавала сама да оформя веждите си, тъй като "прави това още от малко момиченце", разказва Толот.

ГРИМЪТ Й Е ОТНЕМАЛ ОКОЛО ДВА ЧАСА

Елизабет Тейлър

"Тейлър е прекарвала близко 30 минути само за устните си, а останалите час и половина за очите" – отбелязва Менделсон.

Тъй като винаги се притесняваше и вълнуваше силно от настъпващото мероприятие, дългите приготовления се бяха превърнали в специален ритуал, чрез който можеше да потъне в себе си и да си създаде специална атмосфера.

Екипът й е подготвял и специален музикален плейлист, който обикновено включвал Еня и Андреа Бочели. А в случаите, когато е имала нужда от малко повече ритъм, са превключвали на изпълнители като Елтън Джон и Майкъл Джексън.

НИКОГА НЕ Е СЛАГАЛА ИЗКУСТВЕНИ МИГЛИ

Елизабет Тейлър

Екипът на Елизабет е категоричен, че тя никога не е слагала нищо фалшиво по себе си.

"Тя имаше прекрасни мигли. Никога не сме ползвали изкуствени, винаги си бяха само нейните. Те просто бяха много гъсти и дълги." – споделя Толот.

"Когато за първи път се е снимала във филм още на ранна възраст, режисьорът се е заблудил от изписаните й очи и казал да изтрият спиралата от очите на детето". – разказва Менделсон.

НЕ Е ИЗПОЛВАЛА КОНТУРИ

Асистентът и споделя, че "тя е харесвала нежната визия". В днешно време всички почти преструктурират лицето си, използвайки контури. Но тя никога не е посягала към този тип изостряне на чертите.

ОБОЖАВАЛА Е ЯРКИТЕ ЧЕРВИЛА

Елизабет Тейлър

Въпреки че актрисата е отделяла повече време върху очите си, влажните и ярки устни са били един от най-важните акценти във визията й.

Редактор: Милена Минчева

Източник: hollywoodreporter.com

5.0, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория