Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Ежедневното учене подобрява качеството на живота

Ежедневното учене подобрява качеството на живота

Ежедневното учене подобрява качеството на живота - изображение

Независимо дали сте ученик, работещ или пенсионер - това не трябва да ви спира да продължавате да научавате нови и интересни неща всеки ден. Без съмнение усвояването на нови знания и умения не винаги е лесно, но има безброй предимства - за здравето, кариерата и социалния ви живот. Ето някои от тях.

Ученето е полезно за здравето

Когато четете нещо, което е свързано с вашата професия или лични интереси, това влияе благоприятно на здравето ви. Усвояването на малки количества информация всеки ден значително намалява нивото на стреса. Постоянното трупане на знания намалява вероятността за развитието на болестта на Алцхаймер и свързаните с нея симптоми, като по този начин значително подобрява качеството ви на живот.

Непрекъснатото усвояване на нови факти ви предоставя много нови възможности

„Захранвайте“ всекидневно ума си с анализиране и научаване на нови факти! Това може да бъде изключително полезно не само за вас, но и за кариерата ви. Хората харесват интелигентните и любопитни личности, тъй като те са много по-склонни да изслушват, да задават въпроси и да бъдат креативни. Ако имате желание и възможност редовно посещавайте семинари и курсове, които ви позволяват да придобиете нови познания, които ще ви бъдат от полза на едно следващо ниво. Например, да заемете нова длъжност, за която вашите колеги нямат нужните умения. Затова продължавайте да трупате сертификати, никога не знаете кога ще ви бъдат от полза.

учене

Само с учене можете да бъдете в крак с времето

В света, в който живеем, властва т.нар."творческо унищожение". Това означава, че в него има непрекъснат тласък към възприемане на новите идеи и технологии. За да се движите напред, не спирайте да трупате опит и познания в определени сфери. По този начин, когато се сблъскате с нови методи и процеси, те няма да намалят качеството на работата ви, а ще го увеличат. Това е шанс за вас да се развиете в област, в която все още липсват хора с подобни умения.

Ученето създава възможности за нови връзки и приятелства

Един от основните проблеми, с които се сблъсквате в даден етап от живота си е, че се движите в едни и същи приятелски кръгове. Това може да бъде пагубно за вашия социален живот, особено ако се опитвате да създавате нови контакти. Един от най-лесните начини да се измъкнете от това, е да започнете нещо ново - като курс за изучаване на чужд език или някакъв семинар. Общите интереси създават чудесна възможност да разширите социалния си кръг и да създадете нови приятели от различни сфери на обществения живот.

източник: hbr.org

снимки: pixabay.com

По статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСнимкиЛюбопитноЛайфстайл