Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Дизайнер изобретява приказни рокли от остатъчна коледна хартия

Дизайнер изобретява приказни рокли от остатъчна коледна хартия

Дизайнер изобретява приказни рокли от остатъчна коледна хартия - изображение

Малко неща около коледните празници са толкова вълнуващи, колкото разкъсването на хартията и нетърпението да разберем какъв подарък се крие под нея. В световен мащаб има два типа хора - първите от тях изхвърлят опаковъчната хартия след отварянето на подаръците, а другите я използват за творчески цели.

приказна рокля

Оливия Меърс е дизайнер от Северна Каролина, която през годините създава оригинални тоалети, отличаващи се с креативност и стил. Оливия започва да твори през 2013 г. С течение на времето тя изобретява колекции от тематични рокли, които са под формата на храни, като пица, такоси и др.

креативни рокли

През май тази година американската дизайнерка създаде рокля под формата на пица. Тя бе покрита с пеперони, маслини, чушки и гъби. Хората буквално се влюбиха в нетрадиционното й творение. Дори има и булки, които са поискали това да бъде тяхната сватбена рокля. Това не е първият тоалет от храна, който талантливата дизайнерка изработва. През ноември месец тя представи своя версия на емблематичната рокля на Бел от "Красавицата и звяра" – гарнирана с пикантен мексикански привкус.

Сега Оливия представя най-новото си произведение на изкуството - елегантни рокли, измайсторени от остатъчна коледна опаковъчна хартия.

приказна рокля

"Постоянно търся нестандартни неща, които мога да рециклирам, за да създавам рокли. Всяка една от тях е направена от опаковъчна хартия, пандели и огромно количество брокат. Ако някога се чудите какво би облякла една принцеса на Дисни на коледно парти - най-вероятно подобен тоалет", разкрива тя.

Основната й цел е да насочи вниманието на обществото към нуждата от рециклиране и намаляването на хартия.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: boredpanda.com

Снимки: instagram.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноЗдравни съвети