Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Джетсун Пема - най-младата кралица в света

Джетсун Пема - най-младата кралица в света

Джетсун Пема  - най-младата кралица в света - изображение

Джетсун Пема е най-младата жива кралица в света – само на 21 години, а вече е наследник на трона. Едва на 21 години тя се омъжва за Джигме Хесар Уангчук - крал на малкото кралство Бутан. 

Двамата се запознават на семеен пикник, когато той е на 17, а тя на 7. Първият им общ спомен е свързан с прегръдка от нейна страна, а той пада на колене и обещава, че един ден ще стане негова съпруга.

"Когато порасна, ако сме свободни и ако все още се чувстваме по същия начин бих искал да станеш моя съпруга", откровен е Джигме.

Кралят и кралицата на Бутан

Времето минава и всеки следва своя ритъм на живот. Джетсун учи международни отношения в престижен лондонски колеж. След като се завръща в родината си тя се омъжва за краля Дракон ( така е известен Джигме). Церемонията е малка и скромна. На нея не присъства нито една кралска особа. 

"Чаках доста време да се оженя за нея, но това няма значение когато сключваш брак с правилния човек.   Сигурен съм, че съм избрал точния човек", споделя кралят на Бутан пред медиите.

кралят и кралицата на Бутан

Когато двамата се появяват на публични места винаги за хванати за ръка, нарушавайки изцяло кралския протокол. Кралят постоянно демонстрира любовта си към своята единствена кралица. За нея той казва: "Тя е момиче с много добро сърце, на което имам доверие и знам че ще бъдем заедно в трудни моменти. Не знам как тя изглежда в очите на народа, но за мен тя е единствена."

кралското семейство на Бутан

Преди да се ожени за своята избраница кралят уверява народа си, че макар Джетсун да е "млада и неопитна, тя е много добър човек, а мъдростта тя идва с напредване на възрастта."

Към днешна дата всичките 80 000 жители на кралството обожават Пема и я наричат "момичето на народа". 

Тя е филантроп и работи с различни благотворителни организации.

Бутан е най-щастливата страна. Има министър на щастието, а член 9 от Конституцията на страната е "стремежът към щастлив живот на всички граждани". 

През 2016г. кралицата ражда син, който носи огромна радост на всички жители на малкото кралство. 

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: businessinsider.com; thefamouspeople.com

Снимки: worldofbuzz.com 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки