Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя В света има поне един ваш двойник и ние ще ви докажем това

В света има поне един ваш двойник и ние ще ви докажем това

В света има поне един ваш двойник и ние ще ви докажем това - изображение

"Бях последният човек, който се качи на самолета, и видях, че някой вече седи на мястото ми, затова го помолих да се премести. Той се обърна към мен и видях собственото си лице пред мен. Всички хора в самолета ни гледаха втренчено и се смееха."

близнаци

Това е споменът на Нийл Дъглас, който в един обикновен ден лети до Ирландия за сватба. Мъжът се озова в необичайна ситуация, в която среща свой двойник. Освен че непознатите мъже случайно купуват самолетни билети за едни и същи места, те по-късно се оказват и в един и същи хотел.

И сега си представете, че това може да се случи на всеки човек в света! Съществува легенда, според която природата създава 8 идентични души и ги разпръсква в различни точки по Земята. Идеята е поне един от тях да оцелее. Ако се срещнат, балансът се нарушава, а един от близнаците умира. Ние не можем да вярваме 100 процента на подобни митове, но можем да ви докажем на теория, че там някъде съществува вашият брат близнак.

Само 0.1% от геномите са отговорни за уникалността на човека

двойници

Първото твърдение тук се основава на факта, че 99,9% от генома на цялата човешка раса е абсолютно идентичен и само 0.1% е отговорен за нашата уникалност. Има други, още по-малко на брой, гени, които определят външния ни вид. Така че, въпреки огромния брой възможни ДНК комбинации, хората с идентични на пръв поглед характеристики не звучат толкова невероятно на теория. Това може да е обяснението защо има много слухове за двойници на известни личности.

Разбира се, пълно съответствие на този малък процент може да се случи само веднъж на един милиард случаи, както при "теоремата за безкрайната маймуна": Ако една маймуна седне пред пишеща машина и стои там достатъчно дълго време, накрая със сигурност ще напише всички творби на Уилям Шекспир, натискайки произволни клавиши по клавиатурата.

Пренебрегвайки граматиката, шансът това животно да напише правилно първата буква на Макбет е 1 към 26. Но с втората буква шансът намалява до един на 676 (26×26), а до края на четвъртия ред (22 букви) е един на 13 квинтилион (число с 18 или 30 нули, в зависимост от държавата, в която се използва). Когато умножавате вероятностите, шансовете нещо да се случи наистина намаляват много, много бързо.


Но все пак има шанс!

близнаци

Ето защо, теоретично, от 7 милиарда души може да има един човек, чието ДНК съответства на вашето в голяма степен. Невероятната история на Валерий Панюшкин ни кара да се замислим върху този факт.

"Ако сте станали донор на костен мозък, по принцип получавате обаждане от лекарите, които ви питат дали искате да се срещнете с пациента. Ако и двамата са съгласни, срещата се осъществява.

Преди няколко години присъствах на подобна среща с моя приятел, доктор Михаил Маскан, и група от руски деца, негови пациенти, които са претърпели трансплантация на костен мозък. Бяха общо 5 или 6 деца, които очакваха да се запознаят с донорите си и си похапваха торта.

Тогава вратата се отвори и влезе една млада 30-годишна жена. Тя изглеждаше наистина объркана. Първоначално не знаеше къде да отиде, но в един момент просто погледна едно от децата. Знаеше, че е то!

Спомням си, че тогава докторът възкликна: "Боже! Това е невъзможно! Тази кльощава блондинка изглеждаше като едно от нашите малки момиченца. Това не би могло да бъде грешка. Един поглед беше достатъчен, за да разбере, че жената и детето, което седи и яде торта, имат еднакво ДНК.
Михаил отиде при русата жена, попита за името на момичето, което търси, и разбира се, жената търсеше същото дете. Михаил се представи и каза, че е бил лекарят, извършил трансплантацията. Той представя малката пациентка пред жената. Когато вижда момичето, дамата замръзва за миг и прошепва: О боже! "Не говоря на немски, но разбрах, че тя каза:" Боже мой, това съм аз в детството ми."

Може да се окажете далечни роднини

близнаци

Ако погледнете този въпрос не от гледна точка на генетиката, а на математиката, тогава вашите двойници биха могли просто да ви бъдат роднини. Според изчисленията човек може да има повече от 250 роднини след приблизително 8 поколения, а в рамките на 30 поколения броят на роднините може да е по-голям от 1 милион. Така че не се учудвайте, ако срещнете далечен братовчед, който е ваше копие.

И накрая си представете за секунда, че някъде по света има поне един човек, точно като вас! Кажете ни честно: бихте ли искали да го срещнете ?

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки