Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих В джунглите на Мианмар се крие селце с хиляди древни пагоди

В джунглите на Мианмар се крие селце с хиляди древни пагоди

В джунглите на Мианмар се крие селце с хиляди древни пагоди - изображение

На западния бряг на езерото Инле насред джунглите на Мианмар, можете да намерите впечатляваща поредица от обекти с уникална история, архитектура и природа. Типичната туристическа обиколка включва посещение на селата около езерото и плаващия пазар. Някъде там е сгушено и селцето Интеин. То е известно с богатото си разнообразие от стотици древни пагоди с различна форма, големина и състояние.

Пагоди в Мианмар

Около селото са разположени две групи древни пагоди – Няунг Охак и Шве Ин Тейн. В превод Няунг Охак означава "група от дървета банян". Повечето от пагодите не са възстановени и са в руини. Някои са добре запазени, други са обрасли в храсталаци. Пагодите са украсени със стенописи на митични същества, деви /небесни същества/ и хинте /митични лъвове/.

Пагоди в Мианмар

От Няунг Охак тръгва стръмна пътека, която води до втората група храмове, наречена Шве Ин Тейн, която е разположена на върха на един хълм. Комплексът се състои от 1054 увредени от времето зеди /ступи/, повечето от които за изградени през XVII и XVIII век. Най-ранната датира от XIV век. По протежение на пътеката са разположени сергии, на които улични търговци продават чанти Шан, лонджи, ризи и други стоки.

Пагоди в Мианмар

От пагодите се разкрива невероятна гледка към езерото и долината. Най-добрите местенца за съзерцаване са две от по-разрушените ступи, които са разположени на конични хълмове, северно от селото. До тях се стига по черен път зад Няунг Охак.

Пагоди в Мианмар

В центъра на Шве Ин Тейн се намира светилището с изображението на медитиращия Буда Ин Тейн. Твърди се, че светилището е построено от известния крал Ашока.

Пагоди в Мианмар

Ако някога имате възможност да посетите Мианмар и тези културни обекти, не се колебайте – ще се почувствате като част от вълшебна източна приказка.

източник: thevintagenews.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория