Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Време е за втори поглед: 7 неща от ежедневието ни, които действително съществуват

Време е за втори поглед: 7 неща от ежедневието ни, които действително съществуват

Време е за втори поглед: 7 неща от ежедневието ни, които действително съществуват - изображение

Колко пъти сте играли карти? Вероятно безброй. Чудили ли сте се какво означават символите на тези карти? Е, нито пък ние, но колегите от Brightside ни дават тази невероятна информация и историята на тези карти, и много други неща.

1. Мистериозният зигзаг на трамвая.

Ако се вгледате внимателно в линиите на трамвая, ще видите, че неговите контактни проводници вървят зигзагообразно напред и назад, а не по права линия.

Работата е там, че всички трамваи имат пантографи, прикачени към техните покриви. Горната част на пантографа постепенно се износва от проводника и в крайна сметка, трябва да бъде сменен. За да бъде износена равномерно, жицата не е инсталирана строго по пътя на трамвая, а по зигзагообразен модел. По този начин, с движението на трамвая, пантографът се плъзга по жицата и я износва равномерно.

2. Мечът на краля (при нас тази карта се нарича поп)

В стандартното френско тесте карти кралят на сърцата е изобразен наистина странно. Той е единственият цар без мустаци и единственият, който изглежда сякаш забива меча в главата си. Има няколко теории по този въпрос.

• Първата хипотеза предполага, че първоначално кралят на сърцата замахва с брадва в лявата си ръка. В резултат на векове лошо копиране от създателите на карти брадвата на царя се е превърнала в меч.

• Друга теория твърди, че кралят на сърцата представлява емоционално неуравновесения Шарл VII (крал на Франция). Според общоприетото схващане, кралят обезумява и прокарва меч през главата си от страх да не бъде отровен.

• Някои историци твърдят също, че кралят на сърцата олицетворява Аякс Велики, а кралицата на сърцата е Елена от Троя - най-красивата жена в света. Аякс е един от ухажорите на Елена. Но когато тя му отказва, той се самоубива с меча си.

3. Гербът на Великобритания.

Британските монети от един, два, пет, десет, двадесет и петдесет пенса изобразяват части от кралския герб, които формират целия щит, когато са поставени заедно. В същото време на гърба на монетата от един паунд е изобразен целия щит. Това е просто брилянтна идея, нали?

4. Символът на отворен буркан върху козметични опаковки.

Малкият отворен буркан е символ ПСО (период след отваряне), който информира потребителите за определения период от време, в който даден продукт може да се използва след отварянето без рискове за потребителите.

Този символ, придружен с цифра, последвана от буквата "М" (месеци), може да се види на почти всички козметични продукти. Този номер ви казва колко време продуктът ще остане добър за ползване, след като опаковката му е разпечатана.

5. Короната на Статуята на свободата.

Всеки е виждал Статуята на свободата - лично или на снимки. Но малко хора знаят, че седемте шипа на короната на тази статуя представляват седемте океана и седемте континента на света, което показва универсалната концепция за свобода. И още един интересен факт: всеки от тях тежи точно 150 паунда (68 кг).

6. Празните страници в книгите.

Вероятно сте забелязали, че много книги имат няколко празни страници в началото и / или края. Защо това е така?

Страниците на книгите често се отпечатват на големи листове хартия, а не на отделни малки такива. Ето защо, ако няма достатъчно съдържание, за да запълни тези големи листа, ще има и празни страници. Издателите често печатат думата "бележки" или поставят някакъв друг знак върху тях, така че читателите да не си мислят, че са открили издателска грешка.

7. Цветна паста за зъби.

Чудили ли сте се защо класическата паста за зъби има ивици от три цвята: бяло, синьо и червено? Оказва се, че всяка ивица има различни съставки и цели.

•Флуоридът (белият компонент) е най-ценната съставка в пастата за зъби, съдържащ вещества, които избелват зъбите и отстраняват плаката.

•Синият (или зелен) аква гел има антимикробен ефект и за освежаване на дъха ефекти.

•Червеният гел е добавен по-късно. Той съдържа някои елементи от решаващо значение за здравите венци.

В действителност, разделянето на пастата за зъби с различни цветове не е необходимо. Това е просто една умна маркетингова стратегия.

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноПсихологияИстория