Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Влогър се отрови на живо в интернет, изяждайки грешното растение

Влогър се отрови на живо в интернет, изяждайки грешното растение

Влогър се отрови на живо в интернет, изяждайки грешното растение  - изображение

26-годишна влогърка се отрови на живо пред последователите си, след като изяде отровно растение вместо алое вера. Жената, която в социалните мрежи е известна с псевдонима Занг , заснема видео как яде алое вера, за да демонстрира ползите за здравето от съответното растение.

влогър

Във видеото, което се излъчва на живо в социалната мрежа, се вижда как тя държи в ръцете си тъмнозелени листа, които приличат на алое вера. Тя отхапва голямо парче от него и веднага осъзнава, че нещо не е както трябва, защото вкусът е изненадващо горчив.

влогър

След като го опитва, момичето споделя, че усеща как устата и се парализира, а гърлото й гори. После живата връзка прекъсва изненадващо, а младата жена се обажда на бърза помощ. Местни медии, твърдят, че по кожата на момичето се появяват много мехури и обриви, а лекарите и правят промивки на стомаха, за да спасят живота й.

алое вера

Влогърката всъщност яде растението агаве американа, което е силно отровно. Според учени от университета „Корнел“, растението агаве може да бъде токсично. В доклада, който те изготвят е написано: "Агаве има няколко токсични съединения, не всички, от които са били идентифицирани положително.“ Части от това растение, всъщност се използват в кулинарията: цветове, листа, стъбла за направата на салата. Само от сърцевината на синьото агаве се извлича сироп и се прави текила.

Агаве

Британският в. „Индипендънт” подчертава, че е трудно да се определи дали клипът е автентичен или не, но погледнат от друга гледна точка, той обръща внимание за евентуалните опасности от консумация на подобен вид растения, които са присъщи за суровоядците. Те са известни с това, че експериментират с екзотични растения.

източник: telegraph.co.uk; independent.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиИсторияХрани и ястияАлт. медицинаДиетиЛюбопитноБотаника