Начало Лайфстайл За свободното време Астрология и Нумерология Влиянието на ретроградния Меркурий върху всяка една зодия

Влиянието на ретроградния Меркурий върху всяка една зодия

Влиянието на ретроградния Меркурий върху всяка една зодия - изображение

Планетата Меркурий е любимият причинител на хаос сред зодиакалните знаци. Според астролога Лесли МакГуирк всяка зодия се справя по различен начин с ретроградната фаза на Меркурий. Един от начините да се установи какво влияние оказва този период е чрез значението на зодиакалните символи.

Стрелецът например представлява кентавъра и стрелата, които се свързват с напредъка. По тази логика, ретроградният Меркурий, който представлява в същността си движение назад, предвещава сравнително труден период за огнения знак. От друга страна, за Рибите фазата на планетата няма да има толкова негативно влияние, тъй като водното животно символизира подвижност и виталност.

Овен

Зодия ОвенОгнената натура на знака предполага проблеми с ретроградния Меркурий. Астрологът Лесли им препоръчва да приемат влиянието на фазата на планетата и да се опитат да преосмислят нуждата си от постоянен контрол.

 

Телец

Зодия ТелецДобрата подготовка е важна за представителите на тази зодия. МакГуирк съветва да са внимателни и разумни относно работата си и решенията, които вземат.

 

Близнаци

Зодия БлизнациМеркурий е основната планета на зодия Близнаци, което прави представителите на зодиакалния знак подготвени за ретроградната й фаза. Благодарение на въздушния си елемент, Близнаците не се страхуват от промяната и се приспособяват към нея значително бързо.

 

Рак

Зодия РакАстрологът Лесли препоръчва чувствителните и емоционални Раци да прекарат проблемния период в позната и комфортна среда, за да се избегне излишния стрес, свързан с ретроградния Меркурий.

 

Лъв

Зодия ЛъвЗа представителите на огнената зодия е добре да се уповават на силно развитото си чувство за гордост по време на трудния период. МакГуирк препоръчва Лъвовете да използват енергията и вътрешния си плам, за да помагат на останалите, на които неблагоприятната фаза на Меркурий оказва по-силно негативно влияние.

 

Дева

Зодия ДеваКакто Близнаците, така и Девите имат сравнително силна връзка с най-малката планета в Слънчевата система. Когато Меркурий е в нормалната си фаза, представителите на зодията се чувстват енергични и проявяват най-хубавите си черти. По време на ретроградния период астрологът Лесли съветва да се отделя повече време за релаксация.

 

Везни

Зодия ВезниЗнакът на хармонията и симетрията приема трудно промяната в положението на планетата. Дори да сте изгубили баланса, не се притеснявайте. Везните са въздушна зодия, така че този аспект ще помогне с приспособяването към последиците от ретроградния Меркурий.

 

Скорпион

Зодия СкорпионСпоред МакГуирк Скорпионите не се интересуват особено от позицията на планетите. Въпреки че зодията се свързва с непознатото и трансформацията, това не означава, че представителите на водния знак приемат лесно големите промени. Търпението е ключов елемент по време на фазата на Меркурий.

 

Стрелец

Зодия СтрелецМотото на Стрелеца е "Напред!". Хората, родени под този знак, обичат свободата и не понасят ограниченията. С други думи, те са като алергични към ретроградния период на Меркурий. Лесли съветва да се действа постепенно, стъпка по стъпка.

 

Козирог

Зодия КозирогПредставителите на тази зодия ценят изключително много развитието и успеха. Астрологът МакГуирк препоръчва Козирозите да използват проблемната фаза, за да преосмислят предишни решения и действия и да преценят какво да подобрят в бъдеще.

 

Водолей

Зодия ВодолейПрогресивните Водолеи не прекарват много време в размисли за отминали събития, но ретроградният Меркурий предоставя перфектна възможност да рефлектират върху предишни проекти или работа.

 

Риби

Зодия РибиСимволът на тази зодия са двете риби, плуващи в противоположни посоки. Хората, родени под този знак, винаги гледат напред в бъдещето и назад към миналото. Характерът на Рибите ги превръща в зодията, която се справя най-добре по време на трудната фаза на планетата.

 

По статията работи: Нора Маркова
Източник: refinery29.com
Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиИсторияСпортСнимкиПсихологияЛюбопитноДиети