Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Вижте защо трябва да проверите крачетата на бебето, ако плаче без видима причина

Вижте защо трябва да проверите крачетата на бебето, ако плаче без видима причина

Вижте защо трябва да проверите крачетата на бебето, ако плаче без видима причина - изображение

Всички млади родители се плашат, когато не могат да разберат причината за плача на своето бебе. То е нахранено, със сменен памперс, здраво… тогава защо не се успокоява? Възможно е да има причина, криеща се в чорапчето на детето. За съжаление повечето родители дори не подозират за нея.

Трудно е за вярване, но е нещо съвсем нормално в чорапчето на бебето да попадне косъм. Той може да се увие здраво около някое от малките му пръстчета, заради неспокойните му движения с крачета. Косъмът може да причини силна болка на бебето, да блокира кръвообръщението, което от своя страна може да доведе дори до ампутация, ако косъмът остане незабелязан за по-дълъг период от време. Колкото повече време минава, толкова по-трудно става забелязването на косъма, защото пръстчето се подува. Този феномен се нарича турникет с косъм.

Бебешко краче

Скот и Джесика Уокър са млади родители, които се сблъскали с този проблем. Малката им дъщеричка плачела цял ден, въпреки че нямало никаква очевидна причина за това. Джесика събула чорапчетата й с надеждата да я успокои. Тя забелязала, че пръстчето на момиченцето е подуто и е станало червено. В последствие се оказало, че косъм се е увил около пръста.

Ако не разполагали с пинцети и лупа под ръка, финалът на историята може би нямаше да бъде толкова щастлив.

Този феномен не се случва много често, но всички родители трябва да бъдат нащрек за подобна възможност.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноПсихологияХранене при...ТестовеАлт. медицинаСоциални грижиИсторияСпортНормативни актовеФизиологияКлинични пътекиОрганизацииСпециалистиБотаникаЛеченияПроизводители