Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Бялото е най-популярният цвят при избора на детска стая

Бялото е най-популярният цвят при избора на детска стая

Бялото е най-популярният цвят при избора на детска стая - изображение

Когато се подготвят за появата на новороденото все повече родители предпочитат белия цвят за избор на  детска стая. Бялото надминава розовото и синьото като най-популярния цвят за спалнята на децата. И познайте какво? Стереотипните цветове на спалнята се заменят с популярни неутрални тонове. Всички тези данни са резултати от проучване, проведено в Обединеното кралство. Бялото е най-популярният цвят, като почти половината (49%) от родителите го цитират като доминиращ цвят в стаята на детето си, пред синьо (42%). Сивият (35%) е друг популярен неутрален избор на цвят, предшестващ розовото (24%).

Освен това близо две трети от родителите (61 процента) избират тематични помещения за своите деца, като почти една четвърт (23 процента) се позовават на вдъхновяващи или образователни декори като основен приоритет, когато става дума за проектиране на детската стая. От всички теми, животните заемат доминиращо място (30% и 23% съответно).

детска стая

Дизайнерът Виктория Харисън дава съвети как да създадем детска стая в неутрални цветове. 

Поддържайте вашия интериорен стил. Важно е детската стая на детето ви да е пространство, в което ще бъдете щастливи да прекарате времето си. Проектирането на това пространство с поглед към бъдещето също означава, че ще имате стая, която в която ще расте вашето дете, от ранните години чак до тийнейджърството. 

Други мебели от дома. Включването на мебели и аксесоари от други части на дома ви - като килими, възглавници или скрин може да бъде практичен начин за постигане на неутрална детска стая и също така да гарантира, че помещението се вписва в останалата част на вашия дом.

Изберете гъвкава цветна палитра. Има толкова много опции извън обичайно свързаните с неутрални цветове от пастел жълто и зелено. Меките нюанси на сивото и почти бялото могат да осигурят перфектен фон и двете са по-подходящи срещу по-свежи, по-светли цветове, които могат да се добавят под формата на аксесоари и мека мебел.

детска стая

Стикери по стената. Стикерите за стена са бързо и лесно решение за всяка една детска стая. Има много забавни и стилни дизайни, от които можете да избирате. Съществуват и модели с подвижни опции, които са чудесно решение за двойките, които живеят под наем.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: housebeautiful.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноРецептиСпециалистиБотаника