Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Well Trim IG - грандиозен научен пробив в борбата със затлъстяването и метаболитния синдром

Well Trim IG - грандиозен научен пробив в борбата със затлъстяването и метаболитния синдром

Well Trim IG - грандиозен научен пробив в борбата със затлъстяването и метаболитния синдром - изображение

Днес затлъстяването и свързаните с него здравословни проблеми се превръщат в епидемия. Наднорменото тегло и останалите асоциирани маркери на метаболитния синдром като висок холестерол, нарушен глюкозен толеранс, повишено ниво на триглицериди, са причина за лавинообразно нарастване на смъртността вследствие на  сърдечносъдови заболявания, включително инфаркт или мозъчен инсулт.  На втори план, зад затлъстяването лежи тресавище от физиологични дисфункции, които ви поставят в значително повишен риск от състояния като диабет, рак и деменция. Накратко, затлъстяването далеч не е естетически проблем, а е в основата на задаваща се катастрофа за общественото здраве. Тук на помощ идват хранителните добавки, най-актуалните от които в момента са WellTrim IG /африканско манго/, екстракт от зелено кафе и малинови кетони.

За да се обърне тази смъртоносна епидемия, се изискват по-агресивни мерки - още повече, когато познатите до момента логически методи за отслабване очевидно не дават резултат. Потребителите все по-често търсят безопасни натурални продукти, които да им помогнат да контролират теглото си и да подобрят общото си и метаболитно здраве. Проблемът е, че колкото науката стига по-далеч с откриването и разработването на ефективни и безопасни решения, толкова повече потребителите нямат достъп до тях. Вследствие на бурното развитие на индустрията с хранителни добавки, е налице силно опорочаване на същата.

Неразбирането на сложните метаболитни процеси, водещи до затлъстяване, и надеждата, че има магически ключ за решаване на проблема, са причина в повечето случаи за неговото задълбочаване. Разглеждайки различни сайтове или рекламни брошури на  препарати за отслабване, всеки от нас може да остане с впечатление, че ефективния контрол на теглото е функция от приема на едно или друго хапче, сокче или поставянето на "вълшебна" пач-лепенка.


Когато става въпрос за отслабване, днес ключовите дими са малинови кетони, зелено кафе или африканско манго. Общото между трите съставки е, че бяха представени по убедителен начин от д-р Оз в неговото шоу и най-важното - и за трите се твърди, че тяхната ефективност е подкрепена от значителен научен съпорт. Какво казва сериозната наука за тези модерни съставки за отслабване?

Всъщност, по отношение на малиновите кетони сериозната наука мълчи! Твърденията, че тази съставка има потенциален ефект за отслабване, идват от едно изследване с 6 мъжки мишки, разделени в две групи и подложени на диета с високо съдържание на мазнини. При мишките, които са приемали малинови кетони наддаването на тегло е било по-малко в сравнение с тези, които не са приемали. Тези меко казани несериозни доказателства са в остър контраст с твърденията на търговците, че малиновите кетони са чудо за изгаряне на мазнини.

За разлика от  малиновите кетони, за екстракта от зелено кафе има едно малко, но убедително 22-седмично, плацебо-контролирано проучване, публикувано през януари 2012. В това изследване използването на патентован стандартизиран екстракт от зелено кафе предизвика загуба на тегло при участници с наднормено тегло, които са загубили средно 7.9 кг и намалили телесната мазнина с 4,44% за период от почти 6 месеца! Тези резултати, обаче са много далеч от претенциите, съпровождащи продуктите с екстракт от зелено кафе, още повече като се има предвид, че огромен поток от научни данни демонстрира същия ефект и при консумацията на класическата напитка кафе.

И стигаме до екстракта от африканско манго! Тук нещата са коренно различни от горните две съставки. Огромен обем от научни публикации, десетки изследвания с животни и три международно признати изследвания с хора, проведени по правилата на добрата клинична практика, утвърдена в изпитването на лекарствени продукти, а именно – двойно-слепи, плацебо-контролирани, кръстосани, рандомизирани, и мултицентрови проучвания върху достатъчно голям брой хора демонстрират, че този компонент дава повече и по-впечатляващи резултати за загуба на тегло в сравнение с всяко друго лекарство, хранително вещество или хормон в историята на медицината. Научното наименование на този революционен екстракт, извлечен по специален патентован метод от семената на плода е Well Trim IG /IGOB 131®/.


Откривател на съставката е световноизвестният експерт по затлъстяване и метаболитен синдром проф. д-р Юлий Обен, съавтор на 36 публикувани изследвания, които към днешна дата са във водещите рецензирани научни издания. Последното 10 седмично, рандомизирано, двойно-сляпо, контролирано с плацебо клинично изследване със 102 пациента, публикувано във водещото, рецензирано, научно издание, "Lipids in health аnd disease" потвърди резултатите на други две проучвания от същия мащаб, публикувани в същото авторитетно издание. Към днешна дата не съществува друг компонент, нито фармацевтичен, нито нутрацевтичен, който може да доближи размерите и обхвата на резултатите, наблюдавани по време на 10-седмичното клинично изследване с WellTrim iG.

В това историческо проучване, 102 като цяло здрави доброволци, но с наднормено тегло, получават 150 мг капсули с Well Trim iG или плацебо, два пъти дневно преди хранене за период от 10 седмици. За заключение на тестовия период, всеки един от деветте параметъра, свързани със структурата на тялото и здравето, показва статистически значителни подобрения в експерименталната група.

В края на 10-тата седмица, Well Trim iG групата губи средно 13 кг /13.1% намаление на телесното тегло/, намалява 17 см от талията и намалява общите мазнини в тялото със средно 18.4%.Колкото драматични са намаленията в теглото и подобренията в структурата на тялото, серумните промени в маркерите на възпаленията и причините за сърдечна болест и диабет са разбира се още по-необикновени. Well Trim iG групата демонстрира 26% намаление в общия холестерол, 27%  намаление в липопротеините с ниска плътност /LDL/, 22,5% намаление на глюкозата на гладно, и познайте - CRP /С-Реактивен Протеин/ пада с невероятните 52%.

Възможно ли е една 100% натурална съставка без странични ефекти да сложи край на днешната епидемия от затлъстяване и метаболитен синдром? Рано е да се каже, но е факт, че науката никога до сега не е стигала толкова далеч. За пръв път има съставка, която заобикаля естествената способност на адипоцитите (мастни клетки) да задържат излишната мазнина.

Според проф. Юлий Обен затлъстяването и метаболитния синдром са многообразни и сложни процеси. Той твърди, че забележителната ефикасност на WellTrim iG се дължи на многобройните различни физиологични параметри в адресирането на екстракта. Проф. Обен казва: "Ако не достигнеш и управляваш всеки компонент на затлъстяването, няма да стигнеш много далеч".


WellTrim iG /IGOB 131/ е нутрацевтик с многофункционално  действие, който води до загуба на телесни мазнини чрез няколко различни и синергични механизма. Тези механизми са критичните командни сигнали на адипоцитите /мастни клетки/, познати като: 1. Лептин; 2. Адипонектин; 3. Глицерол-3-фосфат дехидрогеназа.

  • Засилва лептиновата функция чрез намаляване на С-реактивен протеин и лептинова резистентност. Лептинът е ключовият хормон, който регулира апетита и отслабването. В организма лептинът служи като регулатор на натрупването на телесни мазнини, като управлява ситостта, апетита, метаболизма и кръвната захар. Хората с наднормено тегло имат високо ниво на лептин в кръвта, но са резистентни на ефектите му – състояние известно като "лептинова резистентност". Проучванията показват, че понижаването на лептиновата резистентност и нивото на лептин засилва лептиновата функция, която е много важна за успешен контрол на теглото.
  • Регулира производството на адипонектин, което подобрява инсулиновата чувствителност. Високото ниво на циркулиращ адипонектин е свързано с ползи за сърдечносъдовата система, по-ниско тегло и повишена инсулинова чувствителност, докато ниското ниво на адипонектин е свързано с по-високо тегло.
  • Ограничава ензима глицерол-3-фосфат дехидрогеназа, който се произвежда от адипоцитите /мастни клетки/, за да спомогне преобразуването на кръвна захар в мазнини. Този инхибиторен процес спомага за намаляването на количеството кръвна захар, преобразувана в мазнини.
  • Инхибира Амилаза - Амилазата е ензим, който превръща нишестето в захар в храносмилателния тракт. Спирането на амилазата намалява стойността на захарта, абсорбирана в кръвния поток.

Изобилието от научни данни показва, че WellTrim IG помага не само да изглеждате добре, но е и цялостна стратегия в борбата с факторите, които водят до смъртоносен метаболитен синдром, включително инсулинова резистентност, абдоминално затлъстяване и отклонения в профилите на липидите в кръвта, което увеличава риска от сърдечни заболявания и диабет. Досега подобен набор от ефекти можеше да бъде получен от комбинацията на различни и потенциално небезопасни медикаменти.

Българската компания "Трипинг ЕООД" е част от отбрана група търговци на хранителни добавки в световен мащаб, която получи правата за маркетинг и дистрибуция на революционния продукт за българския и част от европейския пазар. Трипинг ЕООД , чрез собствената си търговска марка Amanzon PowerMax, въвежда обособена серия от три продукта за отслабване, базирани на екстракта от семена на Африканско манго WellTrim IG. И трите препарата са патентовани, клинично тествани и сами по себе си се приемат за научен пробив в борбата с "епидемията на 21 век", а именно затлъстяването и метаболитния синдром. Серията "Отслабване" на Amazon PowerMax предлага оригиналния WellTrim iG /IGOB131/ в чистата му клинично тествана и неподправена форма, както и две научно валидирани и клинично доказани матрици WellTrim Ultima и Synetrim Pro 300.

Повече информация можете да намерите на официалния сайт: http://amazonpowermax.eu/

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлтернативна медицинаЛюбопитноХранене при...Здравни съветиЛеченияМедицински изследванияДиетиСпециалистиНовиниСпортИсторияЛайфстайлПсихологияОрганизацииКлинични пътекиСнимкиБотаникаСпорт и туризъмСоциални грижиТестовеИнтервютаЗаболявания (МКБ)Здравни проблемиЗаведенияХрани и ястияРецептиЕ-тата в храните