Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Ig Нобеловите награди първо ще ви накарат да се смеете с глас, а след това да се замислите

Ig Нобеловите награди първо ще ви накарат да се смеете с глас, а след това да се замислите

Ig Нобеловите награди първо ще ви накарат да се смеете с глас, а след това да се замислите - изображение

Хората, които си мислят, че са по-секси, докато пият алкохол, бъркат. Това доказаха американски и английски учени, а изследването им беше отличено с Ig Нобеловата награда за най-добро постижение в психологията за 2013 година.

Ig Нобеловите награди се присъждат всяка година в Харвард за научни изследвания, които първо те карат да се смееш, после да мислиш, тоест за нестандартно мислене и много въображение. Крайната цел на награждаващите е да се увеличи интересът на хората към научните постижения, пояснява Би Би Си.

Изводите за връзката между сексапила и пиенето са направени след анкетиране на хора, консумиращи алкохол в бар. Те били помолени да оценят чувството си за хумор, сексапила си и колко оригинални са в момента. Установено било, че колкото по-пиян е един човек, толкова по-сексапилен, по-остроумен и оригинален се чувства.

Интересното в случая е, че същият ефект постигнало и плацебо питие, което е било напълно безалкохолно.

Има наблюдения върху това, че пийналите смятат останалите за по-атрактивни, но това е първото изследване, което показва, че чувството за сексапилност нараства в зависимост от количеството на изпития алкохол. Това изследване илюстрира факта, че връзката между алкохола и сексапила в човешката памет е твърде силна.

  • Наградата за принос в общественото здравеопазване получи изследването на тайландски учени за това какви оперативни техники са най-ефективни за зашиване на отрязан пенис. Изследването е предизвикано от епидемията от ампутации, извършени предимно от ревниви съпруги в Тайланд. Учените правят уговорката, че техниката е неприложима в случаите, ако част от пениса е изядена от патица.
  • Наградата за постижения в медицината получи проучването за ефекта от слушане на опера от мишки, подложени на сърдечна трансплантация.
  • Наградата за вероятност получи екип от Холандия и Великобритания, който установил две зависимости: Колкото по-дълго една крава лежи, толкова по-голяма е вероятността тя да стане и второ, когато кравата стане, не е лесно да се предвиди кога отново ще легне.
  • Германо-японски екип от учени получи наградата за постижения в областта на химията за проучването, че механизмът, по който лукът кара хората да плачат, е по-сложен, отколкото досега се е смятало.
  • Наградата за мир получи Александър Лукашенко за забраната му да се ръкопляска на публични места. Той не се яви на церемонията.
  • Наградата за постижения в археологията се дава за изследването как се разграждат костите на земеровка в човешкия храносмилателен тракт, ако тя бъде погълната цяла.
  • Наградата за постижения във физиката се дава за проучването, че някои хора биха били в състояние да тичат по повърхността на езеро, ако те и езерото се намират на Луната.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниИсторияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноПсихологияАлтернативна медицинаЗдравни съветиСоциални грижиЗаведенияНормативни актовеКлинични пътекиОрганизацииТестовеНаправления в медицинатаСпециалистиПроизводителиОбразованиеЛичностиБотаникаОткритияСпортГеографияЛечения