Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Facebook иска да ви намери партньор

Facebook иска да ви намери партньор

Facebook иска да ви намери партньор - изображение

Facebook ще се превърне в конкурент на приложението "Тиндър" (Tinder) в най-скоро време. Основателят и изпълнителен директор на социалната платформа Марк Зукърбърг обяви, че в момента се разработва нова услуга, която ще позволи на потребителите да изберат дали да си създадат специален профил за запознанства във Facebook.

Този профил ще може да се вижда само от хора, които не фигурират в списъка с приятели, но също са изявили желание да си намерят партньор с помощта на социалната мрежа.

Новото допълнение към сайта ще изготвя предложения за потенциални половинки спрямо огромното количество данни, които се съдържат във Facebook. Именно значително по-големия обем информация, която събира социалната платформа на Марк Зукърбърг, ще позволи по-точното подбиране на подходящи партньори.

Услугата за запознанства ще влезе в употреба по-късно през тази година.

Ето как ще действа новата добавка към Facebook:

1. Първата стъпка представлява създаването на профил, използвайки само първото (малкото) си име. Новият ви профил няма да е видим за никого от списъка ви с приятели или за потребителите, които не използват услугата за запознанства.

2. Ще имате възможността да разглеждате събитията във вашия град или групите, които пасват на вашите интереси. След това може да отключите някое от тези мероприятия или общности, което ще ви позволи да виждате профилите на други със сходни влечения и мнения, използващи услугата за запознанства.

3. Ако изберете да разгледате един от профилите на потенциалните партньори, ще можете да видите няколко от техните снимки, както и да прочете основната информация, отнасяща се за тях. Също така ще ви бъдат показани общите приятели и интереси, плюс други данни, които Facebook е събрал за вас.

4. Ако и двамата проявите желание, ще може да започнете разговор в специално обозначен чат, отделен от "Месинджър" (Messenger) или "Уатсап" (WhatsApp). Поради съображения за сигурност, само текстови съобщения ще могат да бъдат изпращани в този чат.

Все повече бракове намират своето начало в чатовете на Facebook, така че улесненият достъп и по-ефективният подбор могат да увеличат броя значително. Фокусът на най-голямата социална мрежа в света е да спомогне при намирането и изграждането на дълготрайни и стабилни връзки, а не краткотрайни свалки или флиртове.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: techcrunch.com
Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлПсихологияАнкетиСнимкиСоциални грижиЛюбопитно