Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 9 шокиращи теории, които показват другата страна на историята - част 1

9 шокиращи теории, които показват другата страна на историята - част 1

9 шокиращи теории, които показват другата страна на историята - част 1 - изображение

За всяко едно събитие има теория, която е общоприета. Но, има и други гледни точки за нещата. Има вероятност всичко, което се твърди да е наложено от хора, които имат изгода ние да мислим по - този начин.

Представяме ви 9 теории за известни исторически събития, които показват другата страна на историята. Алтернативата не винаги е вярна и те не са официално признати, но определено провокират въображението ни! Въпреки че наистина желаем последната точка да е вярна!

Три алтернативни теории за потъването на „Титаник“

Теория № 1 

Титаник

Според нея потъналият кораб не е „Титаник“, а неговият близнак „Олимпик“. Двойникът е построен една година по-рано и претърпява инцидент, без да има застраховка, която да покрие разходите. Затова „ White Star Line“ измисля измамата на века – „Олимпик“ да тръгне на път, под името на „Титаник“ ( корабът е застрахован) и да инсценира злополука, за да получи застраховка. От компанията, естествено, имат план и за пътниците и екипажа – те ще бъдат евакуирани от кораби, които ще ги следват. Но, това не се случва, защото старият „Олимпик“ потъва прекалено бързо, а помощта е закъсняла.

Теория № 2

Титаник

 Изследователи твърдят, че „Титаник“  претърпява пожар, преди да отплава в открито море. Една снимка доказва това. Тя е направена в деня на заминаването на кораба, а на нея се виждат черни петна на мястото на въглищния бункер. Джон Дипли, пожарникар, споделя в интервю:  „Пожарът продължи 5 дни , но той остана скрит, за да се запази доброто име на компанията. Заради него  външният корпус на кораба ( който е повреден) не можа да устои на натиска и се стигна до пропускане на вода  и корабът започва да се пълни.

Теория № 3

Титаник

Една от най-интересните теории е тази, че корабът потъва заради известен древен египетски саркофаг от музея в Британия. Смята се, че той носи нещастие на всеки, който го докосне. Той е бил продаден на колекционера лорд Кентървил, който го слага в багажа си и се качва на „Титаник“. След катастрофата се установява, че Саркофагът е на жрицата на храма на великия Амон-Ра.

Нови египетски открития

египетски пирамиди

Учените все още разискват годината на построяването на египетските пирамиди. Звучи нелепо, но разликата в датата трае от няколко века до 1000 години! Изглежда, изследователите се разминават с хилядолетия.

египетски пирамиди

Твърди се, че Сфинкса е построен по времето на фараон Хефрен – 2500г. пр.н.е.  Но през 1857 г. в Гиза е открита плоча. В преводът на текста пише, че фараонът заповядва да  се възстанови Сфинкса, а не да се построи нов. 

Дълбоките бразди по тялото на Сфинкса всъщност са следи от ерозия, вследствие на дъждовете. Но, по това време в Египет не е имало дъждове поне от 8 000 години. Това означава, че Сфинкса е на повече от 8 хилядолетия! Уау! 

Вижте втората част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияПсихологияСнимкиВидеоТестовеАлт. медицинаРецептиНаправления в медицинатаЛюбопитноСпортКомпании и организацииЛичностиОткритияГеография