Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 9 странни идеи, които се оказват печеливши за известните компании

9 странни идеи, които се оказват печеливши за известните компании

9 странни идеи, които се оказват печеливши за известните компании  - изображение

Понякога много необичайни и странни идеи могат да се окажат печеливши за онези, които са готови да рискуват. Много собственици на известни компании  доказват това твърдение, а примерите са много.

Представяме ви 9 странни идеи, които се оказват печеливши за известните компании. Разберете с нас най-интересните истории за успех с всички подробности. 

"Listerine" и правилната реклама

вода за уста

В началото на 19-ти век Джоузеф Листър измисля продукт за дезинфекция на устата след операции. Няколко десетилетия по-късно, "Listerine" е марка, известна по целия свят. И през 20-те години на 20-ти век, доходът на компанията се е увеличил от $ 115 000 на над $ 8 милиона.

Компанията бе успешна благодарение на реклама, основана на идеята на Джерард Ламбърт. Той се стреми  върху лечението на хронична халитоза( лош дъх) - болест, която не съществува преди изобретяването на "Listerine". Това е един от първите случаи, когато клиентите купуват нещо, от което изобщо не се нуждаят.

Болница Cleveland Clinic и тютюнопушенето

През 2007 г. болницата в САЩ променя политиката си в областта на човешките ресурси и прекратява наемането на пушачи. Според някои хора това е дискриминация, но тютюнопушенето оказва отрицателно въздействие върху компаниите, защото служителите работят по-малко. Лошият навик също е лош за самите служители, които трябва да харчат около $ 3,391 годишно за здравни грижи. Част от тези пари трябва да бъдат компенсирани от работодателя.

Лего

Лего

В началото на 2000 г. известната датска компания е на ръба на фалита. Дори опитни дизайнери с голямо образование, произвеждащи иновативни играчки, не могат да помогнат. В този момент Лего успява да оцелее, сключвайки договор със  Star Wars Universe. Малко по-късно новият изпълнителен директор започва да анализира ситуацията. Една от неговите гениални идеи е проста: по-малко специалисти и повече фенове трябва да създават дизайна на играчките. След такъв смел ход Лего оцелява след кризата.

United Airlines и 3 малки неща

сок от портокал и грейпфрут

В тази американска компания ръководството взема решение да премахне кърпичките от повечето къси полети. После те правят филмите, показвани по време на полет, по-кратки и заменят сока от грейпфрут с портокалов, който е много по-популярен. В резултат на това United Airlines спестява 200 милиона долара.

Amazon и оставка

Амазон и оставки

Бихте ли оставили работата си, ако ви предложат 5 000 долара като обезщетение? Ако отговорът е "да", това означава, че тази работа не е за вас и не можете да бъдете много полезни на компанията.

Този необичаен подход към спестяване на усилия и пари се използва, за да накара хората да мислят за това, което правят сега и какво наистина искат да правят. Хората, които не се интересуват от живота на компанията, подават оставка. И тези, които решат да не подадат оставка, стават по-ориентирани към целта, защото съзнателно са направили избор да останат.

Yahoo и одита

компания

През 2009 г. компанията има сериозни финансови проблеми и е трябвало да съкрати своите служители. За да намали разходите, Yahoo решава да даде почивка на всички служители от Коледа до Нова година. В резултат на това ръководството спестява 21 милиона долара. А служителите освен че се спасяват от уволнение и се забавляват и отпускат по време на почивката.

Макдоналдс и теория на конспирацията

хамбургер

Мъж, който често посещава този ресторант, забелязва, че понякога персоналът не добавя допълнително парче сирене за хамбургери. Това сирене струва около $ 0.30. Потребителят IseeSuns изчислява, че ако McDonald's "забрави", поне 10 пъти на ден, компанията ще спести повече от $ 39 годишно. Разбира се, че е трудно да се провери тази информация, но това е нещо, за което си струва да помислим.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияНовиниСоциални грижиСнимкиПроизводителиРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Спорт