Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 9 секси въпроса, които всяка двойка трябва да си зададе, дори да е заедно от цяла вечност - част 1

9 секси въпроса, които всяка двойка трябва да си зададе, дори да е заедно от цяла вечност - част 1

9 секси въпроса, които всяка двойка трябва да си зададе, дори да е заедно от цяла вечност -  част 1 - изображение

Колкото и забавен да е физическият акт на секса, понякога още по-секси е да говорим с партньора си за него ... и не става дума само за т.нар. мръсни разговори. Споделянето на фантазиите, това, което ви възбужда и сексуалните ви предпочитания е чудесен начин да се почувствате още по-близки и в синхрон. Да не говорим, че подобен разговор служи за двойна цел – възбуждащо е да навлизате в подробности относно това, което ви възбужда.

"Когато можете открито да разговаряте с партньора си за сексуалността и интимността, ще се почувствате по-близки, ще увеличите потенциала си за удоволствие и ще имате по-смислена връзка", казва Ейми Левин, секс треньор и основател на Ignite Your Pleasure. Кой е най-добрият начин да подобрите сексуалния си живот? Бъдете авантюристично настроени към това, което ви възбужда, и мислете свободно, когато става дума за проучване на нови неща в спалнята. Ако се чувствате комфортно да бъдете откровени по отношение на секса, това е знак, че взаимно си имате доверие и сте сигурни в отношенията си.

Ето девет секси въпроса, които да зададете на партньора си, давайки поле за един забавен флирт или дори похотлив диалог – той със сигурност ще доведе искри в спалнята. Обещаваме!

Какви звуци те възбуждат?

Какво харесва партньорът ви - стенене, тежко дишане, мръсни думички, комбинация от всичко това ... или нещо друго? Може би подобен въпрос ви изглежда несъществен, но отговорът му има потенциал да увеличи качеството на сексуалния ви живот.

"Сетивата играят важна роля в усилването на нашата възбуда", пояснява Левин. Може би мислите, че "докосването" е най-важното нещо, когато става дума за секс, но не подценявайте силата на секси звуците, които ни помагат да се настроим в леглото.

Кой е най-горещият ти сексуален спомен за нас?

Винаги е забавно да се връщате в спомените си. Какво по-добро за припомняне от горещо секс преживяване с партньора ви?

Помолете партньора си да опише (подробно) любимият си секс спомен за вас двамата - след това можете да се забавлявате, пресъздавайки тези детайли по-късно.

Какво те кара да чувстваш близост с мен?

Ако чувствате, че вашият сексуален живот е лишен от страст напоследък, попитайте партньора си какво го кара да се чувства свързан с вас.

"Близостта е ключът към трайната интимност", казва Левин. "Използвайте този ход, когато искате да се почувствате близки." Може би партньорът ви обича да се гушкате след секс, или може би чувства най-силна връзка, когато правите нещо простичко и интимно, като да си вземате душ заедно. Веднъж, когато знаете отговора му, можете да работите за повече близост във връзката си, наслаждавайки се на повече от тези моменти.

Коя е фантазията, която искаш да сбъднеш?

Почти всеки има два вида фантазии: такива, които изгаряме от желание да опитаме, и други, които предпочитаме да оставим строго въображаеми.

"Фантазията и триенето са от съществено значение за възбудата", казва Стефани Темаджил, секс терапевт и основател на Института за сексуална терапия. "И новостите и приключенията са компоненти на желанието. Разговорите и / или изживяването на фантазиите на другия може да увеличи както възбудата, така и желанието да се поддържа горещия секс".

Ще ми покажеш ли къде и как искаш да бъдеш докосван?

Когато думите просто не са достатъчни, винаги можете да вдигнете градусите, като помолите партньора си да ви покаже къде желае да бъде докосван. Ще научите повече за това как да го възбудите и вероятно ще започнете секси любовна игра в процеса.

"Много двойки се чувстват неудобно да поискат това, за което жадуват сексуално, да насочват партньора си и да изразяват удоволствие", казва Тредгил. "Това може да е секси начин да започнете разговора."

Източник: bustle.com

Снимка: glamour.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноПсихологияАнкетиИсторияЗдравни проблемиНовиниОрганизацииТестовеЗдравни съветиНаправления в медицинатаФизиологияРецептиЛеченияХранене при...Алт. медицинаСоциални грижиСпециалистиБотаникаСпорт