Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 снимки, които не могат да бъдат открити в учебниците по история

8 снимки, които не могат да бъдат открити в учебниците по история

8 снимки, които не могат да бъдат открити в учебниците по история - изображение

Към днешна дата в социалните мрежи можем да открием много смешни, тъжни и провокативни снимки. Но погледнете тези 8 стари фотографии! Тях няма да ги видите в учебниците по история! Те са изпълнени с ярки и безценни моменти и с толкова много смисъл! Независимо какво е уловил фотографът със своя апарат – събитие, лице или площад – зад всяка снимка се крие неповторима история.

Момче с нов чифт обувки, 1946г.

австрийско момче

На тази снимка е Уерфел, който е австрийски сирак. Тези обувки са му дарени от младежкия червен кръст. Момчето е на 6 години, когато фотографът Джералд Уолър го снима през далечната 1946 година.

Скок над локва, 1934 г.

скок над локва

Известният еврейски фотограф Мартин Мункаци заснема тази фотография в Ню Йорк по време на Голямата депресия. Замърсеният фон показва тъгата и обрисува целия труден период. Жената, която скача на снимката, е в контраст с мръсотията на града. Широката й усмивка и движенията символизират надеждата за по-добри времена и дългоочаквано щастие.

Викторианска двойка, 1890г.

викторианска двойка

Да, свикнали сме да виждаме "замръзнали" изражения върху мрачните лица през онези времена. През 1890 г. е било много трудно човек или дадено семейство да си направи снимка. При някои шансът дори е бил веднъж в живота. Погледнете тази двойка и вижте колко са сладки!

Мерилин Монро тренира, 1952 г.

Мерилин Монро

Не всеки ден човек може да види снимки на Мерилин Монро, която вдига тежести единствено по бикини. Монро и нейните "железни" тренировки са заснети през 1952г. от фотографа Филип Халсман за списание Life. Фотографиите са направени в двустайния апартамент на актрисата в Лос Анджелис.

 

Луис Армстронг свири за жена си пред Сфинкса от пирамидите в Гиза, 1961 г.

Луис Армстронг

По време на Студената война САЩ изпращат най-добрите си музиканти в чужбина. Те правят това в рамките на културната дипломация. На конкретната снимка се вижда как джаз музикантът Луис Армстронг свири на своя тромпет, специално за съпругата си Лусил в подножието на Сфинкса в Египет.

Чакай ме, татко!

чакай ме татко

Снимката е направена през 1940 г. от Клод Детлоф. На нея 5-годишно момче на име Уорън се изплъзва от ръцете на майка си и се отправя към баща си – Джак Бернар, който е редник в полк към Канадската армия. Момчето се провиква: "Чакай ме, татко!". Фотографията е публикувана в списание Life и е сложена във всички училища в Британска Колумбия по време на войната.

Франк Синатра моли Лу Гериг за автограф, 1939 г.

Франк Синатра

Лу Гериг е бил професионален бейзболен играч. През 1939 г. Франк Синатра е само на 23 години и все още не толкова известен. Този ден вероятно е бил последният, в който бейзболният играч е облечен с униформата си. След това той се отказва от бейзбола, защото страда от неврологично заболяване. След срещата си с Гериг Синатра се присъединява към групата на Томи Дорси и става много популярен.

Работник в Ню Йорк

Работник в Ню Йорк

Ню Йорк е известен със своите небостъргачи. Знаете ли кой ги е построил и как? Смелите работници рискуват живота си всеки ден, за да изградят тези "чудеса". Те са се изкачвали без въжета за безопасност!

източник:brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

4.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияПсихологияНовиниЗдравни съвети