Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 8 мистериозни изчезвания на известни личности, които остават неразгадани и до днес – част 2

8 мистериозни изчезвания на известни личности, които остават неразгадани и до днес – част 2

8 мистериозни изчезвания на известни личности, които остават неразгадани и до днес – част 2 - изображение

Според някои тъжни статистически данни повече от 4,5 милиона души са изчезнали през последните 20 години. Сред тях има и известни хора, въпреки че те винаги са в светлините на прожекторите. Например, синът на един милионер се губи в джунглата на Нова Гвинея, а първата жена пилот в света изчезва във въздуха над Тихия океан.

Подобни мистерии подтиква околните да измислят различни идеи и теории, какво всъщност се е случило с тях.

Ето и 8 от най-странните и заплетени случаи на изчезнали хора.

Ричи Едуардс

Ричи Едуардс

Ричи Едуардс е английски музикант и китарист на алтернативна рок-група, Manic Street Preachers, която е известна през 90-те. Едуардс, също като много рок музиканти, страда от депресия и анорексия. На 1 февруари 1995 г. бандата е трябвало да лети до САЩ за промо турне, но Ричи не идва на летището. В 7 часа сутринта музикантът напуска хотелската си стая, за да посрещне останалата част от групата на летището. Но той не идва. Музикантите започват да търсят Ричи, но не откриват нищо.

Това е наистина странен случай, защото музикантът е забелязан няколко пъти на странни места: в супермаркет в Нюпорт, на гара в Севърн Вю и на Канарските острови. Търсенето на музиканта продължава повече от 10 години. На 23 ноември 2009 г. Ричи е обявен за мъртъв.

Оскар Акоста

Оскар Акоста

Оскар Акоста е американски адвокат, писател и активист.

През 1974 г. адвокатът отива в Мексико, където в крайна сметка изчезва. През май 1974 г. Оскар се обажда на сина си и му казва, че ще се качи на кораб, пълен с бял сняг. Имаше слухове, че Акуста е жив и се крие в Маями, но известно време по-късно неговият приятел Хънтър Томпсън е направил  некролог. Според Томпсън, Оскар имаl проблеми с наркотиците. Тялото на адвоката никога не е било намерено.

Бисън Дили

Бисън Дили

Бисън Дили е известен американски баскетболист. През целия си живот той се държи странно и ексцентрично. Той приключва кариерата си на 30-годишна възраст. През юни 2002 г. Дили, приятелката му и брат му отиват на круиз в Тихия океан. Спортистът и приятелката му са последно забелязани в Таити на 8 юли 2002 г. Брат му се връща няколко седмици по-късно.

През септември брат му е арестуван от полицията. Два дни преди това яхтата на баскетболния играч е открита близо до Таити с куршуми. ФБР решава, че братът е застрелял Бисън и приятелката му и изхвърля телата в океана, така че никой да не ги намери. По-късно той се самоубива. След смъртта му няма нова информация, така че разследването е спряно.

Шон Флин

Шон Флин

Шон е единственият син на холивудския актьор Ерол Флин. За разлика от успешния си баща, Шон никога не е бил добър в киното и е бил разочарован от себе си. След като прави 10 филма, Шон решава да стане фоторепортер. Снимките му редовно присъстват в редица вестници. На 6 април 1970 г. Флин и неговият колега пътуват из Камбоджа на велосипеди. Двамата са задържани от виетнамските власти. Оттогава никой не е виждал фотографа. Имаше слухове, че той е бил видян в Мексико много години по-късно, но няма доказателства.

Кони Конвърс

Кони Конвърс

Кони Конвърс е певица и композитор през 50-те години на миналия век. Често изнася концерти в Ню Йорк, но тя никога не е била известна. През 1970 г. певицата преминава през трудна професионална криза, която води до тежка депресия. През август 1974 г. тя пише няколко писма до приятелите и семейството си, в които споделя, че иска да започне нов живот някъде другаде. И така в един момент момичето изчезва, а последвалото разследване е без резултат.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно