Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 8 мистериозни изчезвания на известни личности, които остават неразгадани и до днес – част 1

8 мистериозни изчезвания на известни личности, които остават неразгадани и до днес – част 1

8 мистериозни изчезвания на известни личности, които остават неразгадани и до днес – част 1 - изображение

Според някои тъжни статистически данни повече от 4,5 милиона души са изчезнали през последните 20 години. Сред тях има и известни хора, въпреки че те винаги са в светлините на прожекторите. Например, синът на един милионер се губи в джунглата на Нова Гвинея, а първата жена пилот в света изчезва във въздуха над Тихия океан.

Подобни мистерии подтиква околните да измислят различни идеи и теории, какво всъщност се е случило с тях.

Ето и 8 от най-странните и заплетени случаи на изчезнали хора.

Майкъл Рокфелер

Майкъл Рокфелер

Майкъл Рокфелер, син на известния милионер Нелсън Рокфелер, е етнограф и антрополог. Като дете Майкъл обича историята и антропологията. По-късно решава да стане учен и влиза в Харвардския университет. След края на обучението си, младият специалист отива на научна експедиция в Океания, за да изучава живота на местното население. Баща му подкрепя Майкъл и дори плаща за пътуването.

През есента на 1961 г. Майкъл отива на експедиция в Нова Гвинея с холандския етнограф Рене Аазинг. Придружени от 2 екипа, учените обикалят из местата, където живеят местните жители и разменят историческо и културно наследство с донесените от него предмети от големия град. По-късно те стават притежатели на уникална колекция, но това не удовлетворява Майкъл. Той взема решение да отиде при местното племе Асмати, за да намери най-редките и ценни артефакти. Племето е известно с това, че яде хора. Експедицията тръгва с лодка, но по време на плаването лодката се преобръща и всички решават да се върнат с изключение на Майкъл – той решава да плува до племето. След това изчезва безследно. Мнозина смятат, че се е удавил или е изяден от крокодили. Но това са малко вероятните версии. Най-вероятната е, че наследникът е бил убит и изяден от племето.

Амелия Еърхарт

Амелия Еърхарт

Амелия Еърхарт е американска авиаторка, писател и  първата жена пилот, която прекосява Атлантическия океан през 1928 г. През 1937 г. Амелия решава да направи околосветско пътешествие с полетния навигатор Фред Нунан. Пилотите успяват да изминат по-голямата част от пътя си - оставаха им  11 000 километра преди крайната цел над Тихия океан.

След известно време обаче самолетът е изгубен. Според експертите, климатичните условия са наистина лоши, те изчерпват горивото си и радиото не работи добре. Търсенето на самолета продължава повече от 2 седмици, но приключва без резултат. Теориите са разнообразни – отвличане от японци. Но един изследовател от университета в Тенеси смята, че останките, открити през 1940 г., вероятно принадлежат на известния пилот.

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Антоан Екзюпери

Антоан дьо Сент-Екзюпери е известен френски писател, поет и професионален пилот. На 31 юли 1944 г. писателят пилотира френски самолет. Самолетът излита, но никога не се завръща на летището.
 
В продължение на десетилетия има много мистични теории за случилото се с известния писател. Но на 7 септември 1998 г. капитанът на кораба "Хоризонт" открива гривна в долната част на Средиземно море с името на писателя и името на съпругата му. През 2000 г. водолаз съобщава, че е видял самолет на дъното на морето, където е намерена гривната.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно