Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 8 изоставени места, от които ще ви побият тръпки

8 изоставени места, от които ще ви побият тръпки

8 изоставени места, от които ще ви побият тръпки - изображение

Има много изоставени места по света и всяко едно от тях има собствена и необикновена история. Някои от тях ни карат да се страхуваме, а други ни впечатляват с внушителната си архитектура.
Представяме ви 8 изоставени места, от които ще ви побият тръпки. А, кой знае? Може и да ви оставят без дъх!

Централна гара, Мичиган, Детройт

гара в Мичиган

Когато е завършена през 1913 г. тя е най-високата железопътна гара в света. Сградата спира да функционира през 1988 г., но в края на 1990 г. тя е отворена за туристи. Само след няколко месеца тя е затворена окончателно поради многобройните актове на вандализъм. Днес мястото е недостъпно и охранявано. Извършват се леки ремонти, които са необходими за поддръжка на сградата.

Град Припят, Украйна

град Припят

Припят е „призрачен град“ в северна Украйна. Градът е построен в началото на 1970-те години, за да обслужва електроцентралата. Населението му достига 50 000 души. На 27 април 1986 г. след катастрофата в Чернобил правителството разпорежда незабавна евакуация на района. Хората дори нямат време, за да съберат личните си вещи. За да се избегне масовата паника бе обещано на жителите, че при първа възможност ще могат да се завърнат в домовете си. Днес градът се счита за относително безопасен за посещение. Той е превърнат в своеобразен музей на последните години на Съветската епоха. Всички жилищни блокове са изоставени, басейни, болници. Изследователи твърдят, че градът и околните райони няма да бъдат годни за обитаване в продължение на няколко века. Учени твърдят, че са необходими 900 години, за да се разпаднат едни от най-опасните радиоактивни елементи.

Корабът „SS Америка“

кораб

През 1941 г. корабът е пуснат в експлоатация като военен транспорт и е преименуван на „USS West Point“. Когато приключва войната „SS Америка“ става пътнически кораб. През 1980 г. нов собственик иска да го превърне в затвор. През 1994 г. презокеанският лайнер плава в гръмотевична буря в Атлантическия океан и се разбива в близост до крайбрежието на Фуертевентура (остров от архипелага на Канарските острови) . Екипажът на борда е спасен от хеликоптер.

„Discovery Island“, Флорида, САЩ

Флорида

„Discovery Island“ е построен върху имота на Уолт Дисни през 1974 година. Той е отворен за посетители като атракционен център, в който туристите могат да се възхищават на красивата природа. През 1999 г. той е окончателно затворен и е обезлюден.

Хотел „Del Salto“, Богота, Колумбия

хотел в Богота

Луксозният хотел е отворен през 1928г. Целта на собствениците е да посрещат богати туристи, които идват главно да видят близкия водопад „Текендама“ ( една от най-посещаваните забележителности в Колумбия).

Хотел „Del Salto“ е затворен в началото на 90-те години, поради продължителни ремонти дейности. Това е и причината за отлива на туристи. Носи се слух, че в него са се извършвали самоубийства и духове бродят вътре.

Военна болница "Белиц - Хайлщатен", Германия

военна болница

Болницата е построена през XX век, за да приема многобройните пациенти с туберкулоза. По време на Първата и Втората световна война тя става военна болница и в нея се лекуват много войници от германската армия. Твърди се, че Адолф Хитлер е един от пациентите. Той се е лекувал на млади години в нея заради травма на бедрото.

Местните хора и туристите смятат, че огромната територия на болницата е наситена сys зловеща атмосфера.

Замъкът „ Миранда“ , Белгия

замък Миранда

Замъкът е построен през 1866 от английски архитект. Семейство живее в него до Втората световна война. След това сградата е отнета и предоставена за децата на служителите от Белгийските железопътни линии.
Този великолепен неоготически замък е пуст и напълно изоставен от 1991 г. насам. Разходите за поддръжката му са твърде големи и търсенето на инвеститори се проваля . Ако мястото ви се струва познато, то не се лъжете. Тук са заснети части от филма "Ханибал".

Електроцентрала, Шарлероа, Белгия

електроцентрала

През 2006 г. „Грийнпийс „ направи няколко негативни съобщения относно тази електроцентрала. В доклад се твърди, че там има масово изпускане на въглероден диоксид. През 2007 г. тя е затворена.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно