Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 емблематични снимки, които се оказват фалшиви

8 емблематични снимки, които се оказват фалшиви

8 емблематични снимки, които се оказват фалшиви - изображение

В ерата на дигиталните технологии се появиха много програми за обработка на снимки. Adobe Photoshop е създаден през 1990 г. и оттогава е много трудно да разберем дали дадена снимка е реална или обработена предварително. Много хора са на мнение, че всички снимки направени преди 1990 г. са истински, но се оказва, че това не е вярно.

Представяме ви 8 емблематични снимки, които се оказват фалшиви. Да, те заблудиха много хора.  

"Горски феи"

горски феи

Тази интересна снимка, е направена от двама братовчеди: Франсис Грифитс и Елси Райт, които карат известния автор на Шерлок Холмс, Артър Конан Дойл, да повярва в съществуването на феи. Той бил взет през 1917 г. Дойл също бил спиритулист и когато неговите приятели му показват тази снимка, той се заинтригува и дори моли неговия приятел, специалист от Кодак, да разбере дали снимката е реална или не.
Истината е разкрита едва през 1983 г., от момичетата. Те споделят, че са взели копирани снимки на танцуващи момичета от популярна детска книжка, добавили са крила към тях и с помощта на фиба добавят крилата към растителността. Те правят серия от мистични, магически снимки, в които сър Артър Конан Дойл вярваше до края на живота си и никога не разбра истината.

"Храбрият генерал"

храбрият генерал

Тази снимка на американския генерал Одисес С. Грант остана в историята. Храбрият генерал е показан пред войските си, седнал на кон, с героичен вид по време на Американската гражданска война.

Но години по-късно изследователите разбират, че фотографията е сглобена от три различни снимки: снимка на майор генерал Александър М. Кук (кон и тяло са взети оттам), друга снимка на генерал Грант (само неговата глава е взета) и фонов образ на затворници, заловени по време на битка (фонът е взет). Никой не знае как и с каква цел е направен този колаж, но всичките три фотографии са реални и всички те са открити.

"Кенеди и Монро заедно"

Кенеди и Монро

На фотографията изглежда, че Джон Ф. Кенеди прегръща Мерилин Монро и двамата се забавляват заедно, но тази снимка е фалшива. Тя е направена от Алисън Джаксън, която не снима реалните знаменитости, а намира техни двойници и ги показва в компрометиращи ситуации.

"Кенеди и Монро заедно, част 2"

Кенеди и Монро

Друга работа на Алисън Джаксън, която беше популярна, когато тръгват клюките за аферата между Кенеди и Монро. Това е същият сценарий, както при предишната снимка. Много хора вярваха, че фотографът наистина е уловил тази сладка двойка заедно.

"Левитиращият човек"

Левитиращият човек

Колин Еванс е медиум, който успява да заблуди много хора, че може да левитира. Колин организира духовни сесии, където присъстват много негови фенове. Когато осветлението угасва, хората започват да пеят. В един момент се появява светкавица и всички виждат мъжа във въздуха.

Дълго време хората вярваха, че той наистина притежава това умение. Но някои скептици  забелязаха въже във всяка снимка, което се появява от ръкава на Колин. Те заключват, че Колин просто натиска бутона за светкавицата и скача в този момент.

"Призрачният фотограф"

призрачният фотограф

Уилям Х. Мюлер става известен със серията си снимки с духове. Клиентите му са хора като Мери Тод Линкълн, бившият американски президент Ейбрахам Линкълн, майстор Херод и Джон Дж. Глоувър. Уилям прави снимки на всички с духовете на починалите им близки и всички вярваха, че това наистина са те.

Популярността на "призрачния фотограф" се срива, когато редакторът на известно списание отива при Уилям, за да си направи портрет. Когато той получава снимката си, той подозира, че духът зад гърба му всъщност е помощникът на фотографа - Уорън. След това хората започват да изпитват съмнения относно призраци, но не знаят как да докажат това. След години репутацията на мъжа се срива и той умира в бедност. 

"Първа линейка"

първа линейка

Тук основният проблем е в контекста. Ако потърсите тази снимка в интернет, ще прочетете, че това е първата линейка, но това е е така: някой е написал това първо и всички останали са копирали. В действителност, това е просто линейка на американски флот.

"Емблематичният портрет"

емблематичен портрет

Емблематичният портрет на президента на САЩ Ейбрахам Линкълн е отпечатан в много списания, вестници и книги. Това е и е един от най-известните му портрети. За всички беше истинска изненада, че тази фотография е сглобена от 2 снимки. Някой просто взема снимка с тялото на Джон Калхун и добавя към него главата на Ейбрахам Линкълн.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияПсихологияНовиниЗдравни съвети