Начало Лайфстайл Красота и стил Грим и прическа 8 грешки, които допускаме, когато къдрим косата у дома

8 грешки, които допускаме, когато къдрим косата у дома

8 грешки, които допускаме, когато къдрим косата у дома - изображение

Всички можем да си направим перфектни къдрици и в домашни условия. Защо да губите време и средства във фризьорските салони. И ако до този момент не сте успели да постигнете този ефект значи все пак има някои грешки които може би сте допуснали. Има случаи, при които не малко жени увреждат сериозно косата си. За да сте спокойни, уверете се, че не допускате нито една от следващите грешки.

Влажна коса

Косата ви трябва да е напълно суха, когато се подготвяте да я къдрите или изправяте. Не само няма да получите желания ефект, но съществува опасност и да я увредите. Симбиозата мокра коса и горещ уред води до увреждане на кутикулата на косъма и до цъфтежи. Недейте да къдрите краищата на косата. Нека бъдат далеч от машата. По този начин намалявате риска от цъфтеж.

Прекалено висока температура

прекалено висока температура

Оптимална температура при къдрене, която е препоръчителна е 185 градуса.

Липса на термозащита

липса на термозащита

С използването на продукти за защита вие ще предотвратите накъсването на косъма, ще запазите кутикулата, а влагата се запазва вътре в косъма.

Неправилно използване на сешоара

Една от най-честите и сериозни грешки е със сушенето на косата. Забравете за кръгла четка, с която издърпвате косата си, докато я сушите. Това е третиране на косата с топлина, а след като и сложите "втора порция" топлина, къдренето става трудно. Първо няма да получите желаните къдрици и второ – много бързо ще ви се разпаднат.

Неправилен размер на преса или маша

неправилен размер на преса или маша

Бъдете много внимателни при избора на размер на маша или преса. Ако ви харесват по-едри къдрици те може да са по-широки, но ако предпочитате ситни, трябва да са по-тесни. Изберете нещо средно. Важно е да запомните, че с по-плътни кичури коса самите букли ще са по-едри, а с по-тънки ще бъдат по-ситни.

Държите неправилно уреда

държите неправилно уреда

Не дръжте вертикално с дръжката нагоре косата си всеки път. Ако искате повече обем в корените, навийте кичур и я дръжте хоризонтално. Ако е вертикално къдриците ще са по-свободни.

Неправилно разделяне на косата

неправилно разделяне на косата

Търсеният от вас ефект зависи много от разделянето на косата преди да започнете да я къдрите. Ако разделите кичурите хоризонтално ще имате повече обем, но ако искате по-небрежни, тогава разпределете косата вертикално. Може да комбинирате. Всичко е въпрос на личен избор.

Прекалено рано оправяте къдриците

прекалено рано оправяте къдриците

Около 5-8 секунди са ви нужни, когато навивате кичур около косата. След като махнете уреда и освободите къдрицата не я пускайте веднага. Задръжте я в дланта си, иначе прекалено бързо ще се разпадне. И още нещо много важно. Косата трябва да е напълно изстинала преди да я разрешете.

Последният ни съвет е да не пипате къдриците си веднага след обработка. Не се докосвайте до тях. Самият допир ги охлажда, а това води до бързо разпадане на косата. След като се накъдрите изцяло и косата ви изстине, тогава я оформете по желания от вас начин.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: goodhousekeeping.com; bustle.com 


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиВидеоХранене при...СнимкиНовиниАлт. медицинаБотаникаПроизводителиЛечения