Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 8 въпроса за кралското семейство, които вълнуват хората

8 въпроса за кралското семейство, които вълнуват хората

8 въпроса за кралското семейство, които вълнуват хората - изображение

Светът наблюдава британското кралско семейство точно толкова, колкото се интересува от холивудските звезди и известните спортисти. И въпреки факта, че са винаги приятелски настроени, хората все още имат много въпроси за това необичайно семейство.

Защо двойките в кралското семейство не се държат за ръце?

принц Хари и Меган Маркъл

Много кралски двойки не държат ръцете си на публично място или го правят много рядко. Принц Уилям и Кейт, както й кралица Елизабет II и принц Филип не се държат често за ръце. Кралицата винаги ходи малко пред съпруга си. Разбира се, няма официални забрани затова, но двойките демонстрират своите ценности по този начин.

Преди сватбата принц Хари се появи публично с годеницата си Мегън Маркъл, която държеше за ръце и дори беше я прегърнал. По този начин той оказа подкрепа за бъдещата си съпруга. След брака си, двамата запазват дистанция по време на официални събития. Но все пак зависи от двойката. Принц Чарлз и съпругата му Камила понякога държат ръцете си на публични места. И това също зависи от тематиката на събитието: колкото по-високо е статутът на дадено мероприятие, толкова по-строг е протоколът.

Защо кралицата пропуска някои важни семейни събития?

кралско семейство

Нейно величество кралица Елизабет II винаги присъства на всички важни събития на семейството си. Нещо повече, въпреки възрастта си, тя продължава да се среща с политици от цял свят.

Но кралицата не присъства на кръщенето на внука си -  принц Луи. Защо? Британският монарх ще се пенсионира ли? Това е малко вероятно сега, но може би тя прави място за младите членове на семейството? Луи едва ли ще стане крал, така че присъствието на баба му не е толкова важно. Освен това, кралица Елизабет II има много други важни срещи и събития, на които да бъде почетен гост.

Кралицата е на 92 години. Кой ще я наследи?

принц Чарлз

 Близки до кралицата коментират, че тя никога няма да абдикира. Първо, тя е много религиозна и второ, все още си спомня абдикацията на чичо си, което причинява серия от неприятности на семейството и нейния баща.

Съгласно закона следващият наследник  е нейният син Чарлз. И въпреки факта, че хората обичат внука й Уилям повече, няма начин той да стане крал преди Чарлз, освен ако, разбира се, Чарлз реши да абдикира. Но е малко вероятно да направи това. Според друга версия британският монарх ще управлява до 95-годишна възраст и тогава нейният син ще стане регент.

Защо Кейт напусна болницата толкова бързо след раждането?

кралско семейство

След раждането на третото си бебе, принц Луи, Кейт прекара общо 7 часа в болницата. Когато се появи при журналистите тя беше с грим и прическа. Много хора се зачудиха как може да изглежда толкова добре часове след раждането и защо бърза да се прибере?

Има няколко фактора, които трябва да се вземат под внимание. Първо, във Великобритания младите майки не са задържани в родилния дом дълго време: средно британските жени се прибират у дома 36 часа след раждането. На второ място, когато една болница е заобиколена от тълпа от фотографи, репортери и любопитни хора, трудно е младата майка да има спокойно възстановяване.

Между другото, в кралското семейството на има неписано правило, според което двойката трябва да има поне две деца. През последните 50 години това беше така, но семейството на принц Уилям наруши традицията, защото има 3 деца.

Когато Кейт ражда първото си дете, принц Джордж, роклята й наподобяваше тази на принцеса Даяна, след като тя роди първия си син - принц Уилям през 1982 г. След като Катрин роди Луи, тя носеше червена рокля с бяла яка, подобна на тази на Даяна, която ражда Хари през 1984 година.

Защо кралицата има домашни любимци?

кралицата с домашните си любимци

Кралицата обожава коргитата. Когато е на 7 години, тя получава първото си куче. След като пораства, тя има куче на име Сюзън. Оттогава насам кралицата ги е развъждала, за да ги запази за следващите поколения. Елизабет е дала някои от кучетата на близките си, но никога не ги продава.  Елизабет II има около 30 коргита.

Кучето й Уилоу бе потомък на Сюзън и съвсем наскоро кралицата трябваше да го приспи. Уилоу е последната й връзка с родителите й, а детството й и смъртта й оказват силно влияние върху нея. Сега тя все още има едно корги и две кучета от различна порода.

Какво работят принц Уилям и Хари?

принц Хари и принц Уилям

Принц Уилям е военен пилот - той винаги се е интересувал от военна кариера, но защото е втори наследник на трона, той не може да служи в опасни райони. Известно е още, че принцът е работил като парамедик.

Принц Хари също имат военно образование и дори служи в Афганистан известно време. Сега и двамата изцяло са погълнати от кралските задължения, които изпълняват заедно със съпругите си.

Откъде печелят кралицата и кралското семейство?

Кралицата

Кралското семейство има така наречения личен доход: парите от инвестиции и от частни имоти. Също така и средствата, които са събирали от векове, включително бижута, картини и вили. Правителството плаща пари на кралицата и принц Чарлз за изпълнение на кралските им задължения, а британския монарх плаща данъци. Между другото, Бъкингамският дворец, нейната колекция от картини и някои от нейните бижута не принадлежат лично на кралицата, а на самата монархия.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки