Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 8 вдъхновяващи филма, които ще ви накарат да се замислите

8 вдъхновяващи филма, които ще ви накарат да се замислите

8 вдъхновяващи филма, които ще ви накарат да се замислите - изображение

Всички сме затъвали в рутината и повечето от нас биха оценили лек мотивационен тласък в подобен момент. Филмите често предлагат, ако не генерална преоценка на ситуацията, то поне приятен ескейпизъм, който освен че съдейства на моментното ни настроение, може да отвори ума ни за различните възможности и аспекти от живота.

Ден на труда (2013)

Самотна майка и сина й укриват предполагаем убиец в дома си. Докато полицията издирва техния гост, семейството научава истинската история за него, а възможностите им за действие са ограничени. Това е вдъхновяващ филм за хората, които просто искат да бъдат щастливи.

Ловът (2012)

Филмът разказва за самотния живот на учител, който се бори за попечителство над детето си. Дните му стават по-хубави, когато открива любовта и и получава добри новини относно сина си. Но скоро новият му живот скоро ще се срути заради една "невинна" малка лъжа.

Поезия (2010)

Мижа – любопитна и ексцентрична жена, която обича да се грижи за външния си вид – живее в малък град с внука си. Тя случайно започва да посещава курс по поезия, вследствие на който започва да изследва красотата навсякъде около себе си.

Любовта в мен (2007)

Чарли Файнман и Алън Джонсън са ходили заедно в колеж, където са споделяли една стая. Години по-късно, те се срещат отново и решават да подновят своето приятелство. Чарли губи съпругата и децата си по време на терористичната атака на 11-ти септември; Алън  става чудесен зъболекар и съпруг. Новата среща ще промени живота и на двамата, тъй като се случва в момент, в който всеки един от тях се нуждае от истински приятел.

Обичана (2010)

Двадесетгодишната Катарина живее с приятеля си в предградието Гьотеборг. Всичко за нея се променя, когато чува "Реквием" на Моцарт в концертната зала на Гьотеборг – открива й се красив, нов свят. Катарина решава, че е време да вземе в ръце живота си и да се отдалечи колкото може повече от грозната реалност. 

В един по-добър свят (2010)

Антон се завръща в Дания, след като много години работи в африканските бежански лагери. Заобиколен през по-голямата част от живота си от проблемите на други хора, той е научил, че насилието не е решение. Дори когато местния механик го пребива без причина, Антон успява да запази спокойствие. Изглежда сякаш няма конфликт, но синът му решава да потърси отмъщение заедно със свой приятел. Това е филм, който те предизвиква да се замислиш дали целта оправдава средствата или не. 

Моят единствен (2009)

След като обаятелната Ан Деворо разбира за изневярата на на съпруга си, тя взима двете си момчета и поема на пътешествие по Източното крайбрежие, за да намери богат съпруг, който да направи нея и синовете й щастливи. 

Кафе дьо флор (2011)

В центъра на този филм са историите за два живота, две времеви линии и две любовни сътресения. Първата е за самотната майка Жаклин и нейния син, който страда от аутизъм, като действието се развива през 1969 г. в Париж. Втората проследява успешния DJ в съвременен Монреал, който открива нова любов, оставяйки старата в безизходица…

Този филм ще ви помогне да разберете какво означава любовта за всеки един от нас.

Източници: brightside.me, imdb.com 

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниСпорт