Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 7 места по света, където правенето на снимки е забранено със закон

7 места по света, където правенето на снимки е забранено със закон

7 места по света, където правенето на снимки е забранено със закон - изображение

Ваканциите са дългоочакваното време за пътуване и отдих, което трябва да остави у вас красиви спомени и незабравими мигове. Въпреки това, в някои страни, неясни правила и странни ограничения могат да развалят вашата почивка и да доведат до проблеми с местните закони.

Представяме ви списък със седем места по света, където правенето на снимки не е препоръчително.

Амстердам, Холандия

Амстердам

„Кварталът на червените фенери“ в Амстердам е известен със своите публични домове, обитавани от жрици на любовта. Ако отидете на разходка там ще се натъкнете на интересни кафенета, барове, ресторанти, които са разположени край каналите на града. В тази част на града местните ненавиждат, когато туристите правят снимки на проститутки, които стоят по прозорците. Ако решите да заснемате това място, в най-добрия случай някой може да ви се развика и напсува. В най-лошия случай рискувате да бъдете пребити.

Южна Корея

Южна Корея

В тази страна е забранено да се снимат жени без тяхното съгласие - дори на обществени места. Пренебрегването на това правило се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от $ 8,800 и до 5 години лишаване от свобода.

САЩ

САЩ

В Съединените щати законите, свързани със снимките, са много по-нормални, отколкото в Южна Корея. Все пак, в някои случаи може да имате проблеми, най-вероятно ако правите снимки на частна собственост. Винаги е препоръчително първо да получите разрешение за снимане от собственика на имота.

Обединените арабски емирства

ОАЕ

В ОАЕ, да правите снимки на забранени места може да ви коства от 1 до 3 месеца лишаване от свобода и глоба от $ 1,361. На много места е забранено използването на камери поради местни суеверия. Не е позволено да снимате правителствени сгради, определени мостове и дворците на шейховете. Забраната, свързана с двореца, всъщност е записана в законодателството на страната.

Северна Корея

Северна Корея

Ако искате да посетите тази страна, бъдете подготвени за строги ограничения свързани с поведение, места за посещения и др. В Северна Корея нямате право да напускате хотела без водач, нито да правите снимки без неговото разрешение. Ако не се съобразите с тези правила ще ви бъде наложена глоба или нещо още по-лошо.

Англия

Англия

Британците са склонни да понесат разумните туристи с камера. Можете да правите любителски фотографии почти навсякъде в страната, но търговската фотография изисква специално разрешение. Например, търговското заснемане в площад „Трафалгар“ и „Parliament Square“ може да се случи само с разрешението на кмета на Лондон.

Япония

Япония

В Япония е забранено да се снимат някои храмове и статуи. Помнете, че храмовете са места за поклонение, което е нещо, което туристите - както японски, така и чуждестранни - понякога могат да забравят, когато просто се опитват да заснемат снимки, които да качат на Flickr, Twitter, Facebook и Instagram или някъде другаде. Някои от тези свещени места не могат изобщо да бъдат фотографирани, докато други са разрешени в определен период на годината.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияИсторияНовиниЗдравни съвети