Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 7 думи, които не присъстват в речника на кралското семейство

7 думи, които не присъстват в речника на кралското семейство

7 думи, които не присъстват в речника на кралското семейство - изображение

Ако ви се отдаде възможност да комуникирате с членовете на кралското семейство, вероятно ще ви бъде простено, ако английският ви не е на високо ниво. Сигурно в съзнанието ви ще изникнат и редица въпроси: Как да се обръщате към тях с "Ваше Величество" или "Ваше Височество"? Ще обидите ли херцогинята, ако случайно й кажете Кейт? Какъв ли е най-подходящият случай да се запознаете с принц Джордж?

кралско семейство

След като сте се справили с всички тези препятствия сме длъжни да ви предупредим, че има определени думи, които не присъстват в кралския речник

Социалният антрополог Кейт Фокс, автор на книгата "Скритите правила на английското поведение", изследва езиковите особености на висшата класа. Тя проучва в детайли британския елит и обобщава думите, които са строго забранени. Вижте кои са те!

Мама и тате

Един обикновен британец казва на  баща си  "тате", а на майка си "мамо", но в кралското семейство използват думите "майко" или "татко". Но винаги има изключения: Принц Чарлс се обръща в определени моменти към кралицата с "mummy", което в превод означава "мама".

кралско семейство

Пардон

Ако по време на разговор принц Уилям не чуе или не разбере някоя фраза, той никога няма да каже "пардон". Херцогът, както и херцогинята, са по-склонни да отговорят с "какво?" Думи като "извинете", "съжалявам" или "пардон" не присъстват в техния речник, въпреки че звучат учтиво.

Парфюм

В своето ежедневие принцесата на Уелс Даяна предпочиташе да се пръска с "аромат". Никъде тя не употребява думата "парфюм".

кралско семейство

Тоалетна

Никога няма да чуете кралицата да попита къде се намира тоалетната или да се извинява, че трябва да отиде до въпросното място. Тя просто ще тръгне натам, без да го споменава изобщо.

Канапе

Кралица Елизабет може и да се излежава цял ден на "дивана", но не и на "канапе" или на "кушетка".

Всекидневна

Стаите, в които има диван се определят от експертите по протокол на Бъкингамския дворец като "приемни" или "салони", но никога като "хол" или "всекидневна".

кралско семейство

Вътрешен двор

Ако принц Джордж и принцеса Шарлот помолят родителите си да ги изведат навън, Уилям и Кейт ще ги придружат до "терасата", а не до "вътрешния двор".

източник: housebeautiful.com; graziadaily.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

4.2, 5 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки