Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 6 известни личности, които са били преподаватели

6 известни личности, които са били преподаватели

6 известни личности, които са били преподаватели - изображение

Силвестър Сталоун – учител по физическо възпитание и спорт

Силвестър Сталоун

Като тийнейджър бъдещият актьор е много буен. Налага  се да посещава училище за проблемни деца. Всичко това е вследствие от развода на родителите му. Липсата на баща в живота на Сталоун действа отрезвяващо. Той открива света на спорта и започва активни тренировки във фитнес залите. През 60-те години Сталоун е студент в Американския колеж в Швейцария. За да се издържа той работи и като учител по физическо възпитание и спорт. По това време открива своята страст към киното и се труди неуморно, за да се превърне в актьор, режисьор, продуцент и сценарист.

Хю Джакман – учител по английски

Хю Джакмън

Чаровният „върколак“ Хю Джакман извървява дълъг път преди целия свят да познава лицето и гласът му. Освен че работи като клоун на детски партита, когато е в гимназията, бъдещият актьор за кратко е учител по английски. Той преподава една година в едно от най-престижните учебни заведения в Апингем, Великобритания. Макар и само на 18 години Хю учи банда момчета на английски.  За този период от живота си той споделя: „Ако това бяха моите ученически години, аз не на шега бих се възмутил“. Бившите му колеги разкриват, че той се справя перфектно с ролята си на учител в онези години. Въпреки че се дипломира като журналист, той избира да поеме по нелекия път на славата.

Стинг – учител по английски език, музика и футбол

Стинг

Музикантът Стинг дава уроци по английски език, музика и футбол в католическото училище "Сент Пол" в Крамлингтън . Той остава там в продължение на две години, но накрая споделя, че този период е много тежък за него. „Все едно се намирах в ада, докато работех като учител. Децата ми обръщаха внимание, когато им говорих за футбол и поезия. Това бяха двете неща, които ме вдъхновяваха и на които успях да ги науча. През това време осъзнах, че музиката е моят живот“, споделя изпълнителят. След уроците през деня, вечер той свири в джаз група.

Джоан Роулинг – преподавател по английски език

Роулинг

След като завършва университета Джоан Роулинг работи за кратко като секретарка и служител. След като майка й умира, в главата й започва да се върти идеята за Хари Потър. Един ден тя решава да си стегне багажа и да замине за Португалия, защото вижда обява във вестника, че търсят учител. Двадесет и пет годишната писателка преподава английски език през деня, а вечерта пише своя бъдещ бестселър. „Мислех си - защо не отида в чужбина и да не работя като учител? Така се озовах в Порто, Португалия. Моите ученици бяха на възраст от 8 до 62-годишни. Голямата част от тях бяха тийнейджъри, които се подготвяха за изпити, но идваха и бизнесмени и домакини", споделя тя.
След тежкия си брак, депресията и опита за самоубийство тя успява да намери смисъл да продължи.

Стивън Кинг - учител по английски език

Стивън Кинг

За да издържа семейството си Стивън Кинг работи като учител по английски в училище в щата Мейн. Макар, че пише активно от много издателства отхвърлят книгите му. След като един от издателите му издава „Кери“ той спира да се занимава с учениците. На въпроса как успява да задържи вниманието им той отговаря: "Трябва да умеете да показвате на децата, че повечето от правилата не са сложни. В началото на урока винаги започвах със съвета да не зациклят на неправилните глаголи. Винаги подлогът и сказуемото трябва да са добре съгласувани", разкрива той.
Той разкрива още една хитринка: „Ако можете да сглобявате машина или мебел по дадена инструкция, то вие ще сте в състояние да напишете и изречение.“

Барак Обама

Барак Обама

Президентът на САЩ Барак Обама завършва през далечната 1983г. Колумбийският университет. По-късно той води курсове по конституционно право в университета в Чикаго. Той работи там до избирането му в Сената през 2004г. Той влиза в Белия дом през 2009г. като президент на Америка.

източник: уикипедия

снимки: themaclife.com; musictrajectory.com; telegraph.co.uk; edition.cnn.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлРецептиСпортЛюбопитно